Aku Ingin Bebas

Posted by | On | | 0 Comments


Aku ada suara, tapi aku tak katakan apa yang aku rasa
Aku ada mulut, tapi aku tak bicarakan apa yang aku mahu
Aku ada hati, tapi aku memendam segalanya di sini
Lalu jiwaku memberontak
Merasakan alam ini tidak adil padaku
Sedangkan aku sendiri tidak pernah ingin membela diriku
Mengadili pentas kehidupan ini.
Amanah
Setiap insan itu punya amanah
seperti aku
Tapi bagaimanakah mereka memikulnya?
Aku berasa berat dengan amanah ini
Aku letih
Dan jemu
Terlalu berat amanah ini
Walaupun aku tahu ada yang lebih berat daripada ini
Aku tidak merasakan hidup ini bebas
Kerana aku sering merasakan amanah yangku pikul ini
Tetapi aku sering ingin bebas
Ingin saja aku lepaskan segala amanah ini
Dan biarkan aku berjalan dengan sendirinya
Jangan tunjukkan padaku wajah itu
Sakit!
Jangan berharap padaku
Jangan! Jangan! Jangan!
Biarkan aku bebas...
Izinkan aku bebas..


P/S: Saya selalu merasakan tanggungjawab seorang anak tunggal tersangatlah besar dan berat.
Kadang-kadang memikirkannya amat merunsingkan saya. Saya takut saya tidak dapat memikulnya.
Bagi saya, ianya tidak mudah.




READ MORE>>

Long Live Palestine

Posted by | On | | 0 Comments




Mari dengar ini cerita ada satu benda ANA nak kasi taw pada semua, dengan ini ANA menyeru semua bloger-bloger untuk menukar kan DP FAcebOOk kepada DP yang ANA telah selit kan kat bawah ni dan juga beberapa link untuk semua.. lihat bertapa teruknya saudara kita di bantai di luar sana hanya kerana ingin menegakkan kebenaran.

Minta TOLONG semua sahabat Menukar gambar profil anda Tahanan Palestin yang berada di Mogok Lapar memerlukan Bantuan anda, Sila Kongsi Status ini dengan kawan anda untuk menyebarkan KESEDARAN tentang Mogok lapar yang terbesar dalam sejarah ..

Bilal Thiab ... 76 Hari
Thaer Halahleh ... 76 Hari
Hassan Safadi ... 70 hari
Omar Abu Shallal ... 68 Hari
Mohammedd Al-Taj ... 60 hari
Mahmoud Sarsak ... 54 Hari
Faris Al-Natur ... 47 hari
Jafar Ezz Al-Din ... 53 Hari
Abdallah Al-Barghouthi 32 Hari
lebih daripada 2000 Banduan .... 27 hari

Berkongsi dan jangan biarkan Media Barat mengebumikan kes mereka, semua mereka meminta HAK ASASI mereka sebagai tawanan perang, hak Lawatan, Hak pendidikan dan hak-hak lain yang diisytiharkan oleh undang-undang antarabangsa. *mereka terseksa setiap saat, dan boleh mati bila-bila masa sahaja, ada yang telah turun 30 kg, bleeding di beberapa bahagian di tubuh, dan gigi pun luruh,,, sama-sama kita banyakkan taubat & berdoa untuk ikhwah kita di sana,tolong sebarkan ke semua group yg ada, ini antara usaha kecil yg boleh kita buat , Perang Media ! Pilihan lain yang boleh digunakan bagi lelaki dan perempuan..




















                                           maher zain juga turut menukar DP beliau

palestine kini

""♥ Allah ♥ Rasulullah""
READ MORE>>

Putus Harapan

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum....

Topik hari ini...Putus Harapan?! Siapa yang putus harapan? Putus harapan atau putus hayat? Saya? Saya hampir putus asa lah. Paper Kimia hari ini buat saya rasa macam hendak putus urat saja. Huhu... Susah~~ Tapi paper 1 & 3, cantik~~~ Tak ada lah kusut sangat. Hehehe... Masa paper 2, saya siap buat puisi lagi di atas kertas text pad yang terlebih. Habis, nak semak paper 2 banyak-banyak kali tapi tetap tak ingat apa-apa. Majoriti, saya kasi  tembak ala ejen 096*Tahun lahir saya*. Hahaha... Pasal puisi itu, nanti saya post ya! Geadaryeo!*betul ke ni?* hehee..



READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-