Hero

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum....
Sesiapa sudah tonton TAKDIR di TV3 jam 9:30 malam tadi? Ia mengenai HERO~! Farahin hampir lupa tentang kenalan Farahin ini. Ketika berita mengenainya disiarkan, Farahin totally kuno alam siber. Even Farahin tidak tahu pun bahawa terdapat blog mengenai Hero dan sahabat-sahabat yang lain. So, sekarang sudah tahu. JOM FOLLOW FOLLOW LIKE. Support HERO~!! Comel saja semasa melihat Hero di kaca TV tadi. Manja sungguh dia. Buat Farahin rindu dengan adik-adik Farahin. Mama pun. Huhuu...


Powered by BannerFans.com
Ini banner HERO. Boleh klik dan anda akan terus ke blog Papa Hero.


Tak lupa juga hendak selitkan picture Mama Marrie and adik-adik waktu kecil-kecil dulu, Boy and Nik.



READ MORE>>

Our Fanchant

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum....
Tadi semasa sedang mencuci muka di bathroom *sempat juga nak cerita sambil itu Farahin terfikir akan sesuatu. Fanchant! Each Kpoper, each Fandom mesti ada Fanchant untuk Kpop Idol kita kan? Farahin paling suka Fanchant SUPERMAN. Honestly, itu ialah 1st Fanchant yang Farahin hafal since Farahin most addicted with SUPER JUNIOR sejak last year. Huhuu... Err..ada yang tidak tahukah Fanchant itu apa? Alah~ yang bila artis itu menyanyi, then ada certain part fans akan sambut. Macam dalam video ini.



Fuyhhh~!! Suasana crowded kan? Huhuu...Itulah Fanchant. Cantik kan lampu-2 BIRU yang dihayunkan oleh ELF? Sejuk je. Hee~ Tapi tengok pula stagenya. Pergggh~! Tak nak panas pula waktu intro. Merah gitu! Huhuu...Macam manapun, itu Fanchant ELF. How about our fanchant? Tak faham apa yang Farahin cuba maksudkan? Jom ke perenggan seterusnya.

Anda kenal Asmaul-Husna? Anda kenal Shahadah? Anda kenal Salawat dan Zikir? Itulah Our Fanchant. Fanchant tanda kita support ISLAM. Kita support ALLAH. Kita support RASULULLAH. Secara rasional, fanchant ini lebih mudah untuk diingati berbanding fanchant Kpopers. Betul tak? Honestly, Farahin pun still tak dapat catch up official fanchant untuk SFS MV. Hehee...

Jadi, apakah perbezaannya Our Fanchant dengan Kpopers Fanchant? Perbezaannya Our Fanchant tidak akan mati di dunia. Sebaliknya terus hidup selama-lamanya. Dalam kubur nanti kita akan disoal bahawa siapa Tuhan kita, right? Siapa? ALLAH~! Bila hendak ajal kita akan mengucap dua kalimah shahadah kan? Our Fanchant tidak hanya bergema di atas bumi. Tetapi juga di akhirat nanti. Plus, Our Fanchant tidak sesekali buat kita sakit tekak macam Kpopers Fanchant. Betul tak?

Okey. Cukuplah. Panjang dah kowt. Farahin cuma nak ingatkan diri Farahin dan semua. Mungkin ada masa kita memang akan lupa kepadaNya. Tetapi cubalah untuk mengingatiNya biarpun sesaat. ALLAH~!! Sepatah sahaja. Ucapkan dengan penuh rasa rendah diri selaku seorang hamba. Ucapkan dengan bangga sebagai pengikutNya. Ucapkan dengan megah sebagai Muslim yang berani. Takkan kering pun air liur. Takkan pedih pun tekak tu. Hee~

*ISLAM THE TRUTH WAY OF LIFE*






READ MORE>>

Awak Tanya Saya ke?

Posted by | On | | 1 Comments


Assalamualaikum....
Sebelum mula menulis dengan lebih lanjut, Farahin hendak tersengih lebar seketika. Hehee...Kepala Farahin sedang sedikit Tin Tong lah buat masa ini. Jadi hope tiada yang berprasangka dengan entry Farahin untuk kali ini. Hee~ Apalah yang Farahin mahu celotehkan agaknya? Jom baca! NOTE: Ehem! Dinasihatkan bersalawat terlebih dahuluu...LOL~ hihii....


"Farahin. Boyfriend saya ajak keluar datelah. Macam mana ek? Saya takutlah. Yalah. Bukannya saya pernah  keluar berdua dengan lelaki. Macam mana ek?"

Ehem! Awak tanya saya ke? Pendapat sayalah, kalau takut sangat baik tak payah keluar. Lagipun, kalau awak lepak dengan dia apa yang awak dapat? Boy and Girl. Agak-agak apalah yang awak berdua dapat sharekan? Surely, everything terbantas. Hmm...susah~ susah~ Baik awak lepak dengan gurlz fwenz awak. Awak boleh share apa-apa saja dengan mereka. Including about man. Plus, awak tak perlulah hipokrit sangat depan gurlz fwenz awak. Jangan tipu saya~ kita ini sebaya. Saya percaya bila awak berhadapan dengan boyfriend awak mesti awak bataskan behaviour awak, kan? Awak terpaksa jaga bahasa awak. Malah hati dia pun awak kena jaga. Bagi sayalah, susah~ susah~ So, better awak lepak saja dengan gurlz fwenz awak. Open. Awak nak gelak beso-2 ke, guling-2 ke, even kalau awak nak mencarut pun tak ada hal. Tapi...janganlah biasakan diri dengan budaya carut-mencarut ini. Ish...ish..tidak elok untuk pertumbuhan mental dan kematangan batin. Hihii...So, my main suggest is better awak tak payahlah date dengan lelaki tak cukup ongkos tu. Hehee...Awak pernah dengar tak pepatah ini? Terdapat tiga jenis hubungan yang tidak membataskan apa-apa di antara manusia sesama manusia, iaitu hubungan antara PARENTS dengan ANAK, FRIEND dengan FRIEND, dan yang ketiga ialah TEACHERS dengan STUDENT. Lebih kurang begitulah bunyinya. Actually, saya curi ayat dari sebuah Kdrama ini. Master Of Study kalau tak salah tajuknya. Hehee...Jadi, gelaran BOYFRIEND belum termasuk lagi dalam ayat tersebut. Ehem! Ehem! FRIEND and BOYFRIEND itu jauh bezanya ya. BOY FRIEND and BOYFRIEND pun berbeza. So, seriously anak-anak hingusan macam kita ini gerenti mesti hipokrit giler habeh punya bila depan boyfriend. Ups! Awak marah ke dengan bebelan saya ini. So, better I stop now. Fikir-fikirkanlah. Awak sendiri yang minta pendapat saya. Hewhew....


Tetttt~! OMO~ habislah Farahin. Tamat segala~ hahaha...awak-awak yang membaca entry saya ini janganlah buat muka semerah Patrick Star dalam kartun Spongebob Squarepants itu. Takutlah kitew~~ Janganlah marah. Kalau awak-awak tak pernah hipokrit dengan couple awak, then that was daebak. Couple awak tu pun mesti gempak sebab dia dapat terima awak yang sebenar-benarnya diri awak. Untunglah...Huhuu...

Actually, tiada sesiapa pun bertanya kepada Farahin soalan itu. Farahin sendiri yang sengaja bertanya pada diri Farahin yang agak ting tong pada hari ini yang kononnya anti couplelah. Tetttt~! Kena pangkah sudaaa...hahaha...Okeylah. For those yang sudah baca entry ini, Terima kasih! Baik hati awak layan entry saya ini. Hehee... Yang sudah act ala-ala volcano hendak meletus, better pergi ambil wuduk! Kehkehkeh...




READ MORE>>

ELFollowers

it's the only life to live. death is not a choice. Live ! -20/12/2018-