A Boy In My Room!

Assalamualaikum...

Ups! A boy in my room? Eeh nanti dulu. Amboi! Cepatnya korang main teka-teki. Apa? Ingat Farahin bawa my pakwe masuk bilik ke? Kalau Farahin bawa pun, takkannya Farahin announce di blog ni. Haha...! Okey okey. Gurau je tu. I'm not that kind. Apapun, ini dia boy yang masuk ke bilik Farahin.

Klik untuk tumbesaran

Haa nama dia Iman. Nama penuh...dunno. Hehe. Actually, mak nak lunch masa tu. Tu yang sampai bawa Iman masuk ke bilik Farahin minta jaga kejap. Oh! Kalau "jaga" bolehlah. Tapi kalau "layan"....alamatnya I'm not the right person.

Iman ni anak neighbor. Parents dia kerja so mak tolong jaga Iman dan abangnya, Irfan. Hmm Farahin memang totally absolutely tak tahu layan budak. Tak pandai mengagah, tak pandai melawak bodoh, so bila Iman ada dalam bilik,....Err apa aku nak buat? So Farahin ambil patung monyet yang tergantung berabad lamanya di tombol pintu bilik then beri Iman main. Lantak kaulah, dik kau nak wrestle ke, picit-picit ke, tampar-tampar ke monyet tu, asal dirimu bahagia. Haha.

What's good about Iman dia cool je bila dengan Farahin. Even Farahin tak gurau-gurau dengan dia, dia okey je. Tapi bila my mom and dad tak layan dia, mulalah dia buat lagu sedih. Nangis je. Manja yang amat. Huhu. To be truth, Farahin rasa awkward giler dengan baby. Kalau budak dah sekolah rendah tu bolehlah juga. Tapi dengan baby ni...entahlah. Hihi.

Oh! One more thing. Irfan dengan Iman, Abang Adik sama je dua-dua suka laptop. Bila nampak laptop, kemain membulat mata. Iman masa nampak himself kat laptop, tangan Farahin dicubitnya kuat-kuat. Geramlah katakan. Haha.




p/s: sedang buat entry ni, dengar pulak Irfan menangis. Ayah pergi kerja. Sedihlah konon.

4 comments :

Nurfaezah Abdullah said...

eee geramnye tgk iman he's very cute :D suka cium bau baby. bau syurga.

terjah sini juga: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

hana hadi said...

comel ja masa dia main bear

Balqis Sarah said...

ala tomey-tomey :3

sabella mohamad said...

akak pun dulu tak reti nak main baby . sebab anak bongsu , so tak pernah ada baby kat rumah . tapi sejak dapat anak saudara , baru la reti nak main2 . haha