Jatuh Tercalar Lagi


Assalamualaikum...
Ewahhh tajuk kemain. Sedih sayu pilu saja bunyinya. Huhu. By the way, post kali ini bukan about hati ya. Actually hendak habaq mai about my hadiah yang diberi oleh ayah. What's it? Skuter lerr. Hehe. I thought birthday tahun ini tiada hadiah. Sebenarnya, it's not even a necessary for me. Tapi siapa tak suka dapat hadiah, right? Ayah hadiahkan skuter kepada Farahin even birthday Farahin dah lepas. Tak salah I got it on March. Tiba-tiba je gedebuk keluar dari poket ayah. Haha.

So, nak ceritalah ni. Beberapa minggu lepas Farahin dah terjatuhkan skuter tu. Adoii. Actually masa tu pergi kedai bonceng emak. Masa balik tu lah. Emak naik je Farahin rasa nak tumbang. Maklum, kaki sakit masa tu sebab beberapa hari sebelum tu kaki dah kena ganyang lumba lari 100 meter. Huhu. Tu yang tak dapat tahan. Dah calar body skuter Farahin yang cun tu. Hukhuk.

Hari ni pulak, adoiiyaii jatuh lagilah pulakkk. Aishh jinjja. Masa nak parking masuklah. Farahin tongkat sebelah dan tinggal sekejap nak buka pagar. Tak alih-alih bushhh tumbang. Cepat-cepat Farahin angkat my shayunk tu. Sekali tengok dah macam sardin atas jalan. Dah lah beso. Bulat. Merah pula tu. Haha. Huhh. Dah tambah lagi calar. Tsk tsk. Suwei suwei.

Farahin still tak biasa lagi bawa skuter/motosikal ni. Guna signal pun terhagak-hagak sampai hilang tumpuan. Tapi kalau nak handle brek, press kuat tu dah lepas dah. Kekeke. Apapun, Farahin still tak berani bawa ke jalan besar. Mak oii cari mautlah gitu. Okey. Till then, done here. Malas nak tulis banyak-banyak. Hee.

Happy Blogging!

Iman kita umpama pokok. Untuk memastikan ia tumbuh dengan subur, bajalah ia dengan amar ma'ruf. Dan pagari dia dengan nahi munkar. Iman memang sukar untuk dijaga tetapi ia tidak mustahil.

p/s: Next week ada paper Fizik, Pend.Islam and Bio. The last week. Lepeh tu cutiii!



No comments :