Cara Buat Simbol Comel

Assalamualaikum..

Hey, guys!
Farahin ada benda menarik nak share.
Korang tahu tak nak buat ℗ atau ♂, ♀ atau ♫ atau (≥⌂≤) ? Haha. Comel, kan?
Caranya mudah saja. Farahin pun baru tahu. Hehe. Saya terlambat ke?

1. klik START (gambar tingkap di hujung taskbar tu)
2. Tulis RUN pada kotak kosong paling bawah tu.
3. Klik pada RUN
    Contoh: 


4. Then, akan keluar kotak ini. Tulis CHARMAP pada kotak kosong tu.

5. Tadaa! Keluar dah pelbagai rupa simbol-simbol yang comel.


6. Klik mana-mana simbol yang korang suka.
7. Klik button SELECT.
8. Klik button COPY.
9. Lastly, PASTE di mana-mana korang suka.

Siap!

So sekarang tak payahlah nak search google untuk copypaste simbol comel. Bazir quota tenet je. Hihi.

Sebab baru tahulah Farahin dah tukar SJelfFoundland kepada Super Junior.ᴱᴺᵀ. Hehe. Need another new header lah nampaknya. huhu







1 comment :

Balqis Sarah said...

Macam tu ke? patut la saengi ni tak berapa fikir betul. :P