First Day In Form 5

Posted by | On | | 1 Comments

Assalamualaikum...
Aik? Baru sekejap tadi buat entry tentang "Cross My Heart", sudah buat entry lagi? Well, Farahin kinda was-was dengan entry tu. Even Farahin tiada niat murtad dan Farahin baca entry dalam hati, was-was juga kalau termurtad. So let it be an older post.

Okeyh. Sekarang hendak story mowly about my firs day as a form 5 student. Fuyh! Pagi-pagi lagi sudah berpeluh sebab takut hendak ke sekolah. I'm going to form 5,dude! Form 5! Tegang urat. (>_<) Then, sampai saja sekolah sudah okey sikit. Masuk je kelas, WOW! Rindunyaaaaa kat tangga blok J. Dah lama tak daki Gunung Harian ni. Mengah giler dibuatnya. Tingkat 4 der. Huhu. Hari ni Farahin belajar 3 subjek saja. Sejarah, Kimia and Fizik. Huwaaaa! Sejarah and Kimia cikgu lain. Tak sama dengan last year. So taking time hendak suaikan diri dengan cikgu-cikgu itu. Esok ada Pendidikan Jasmani. Omo! Seluar tak basuh lagi! Hehee. Lepas ni lah. Hahaa. Okeyh. Cukuplah tu. Selamat Malam! I wish to dream my oppa. Miss them! Huhu.

p/s: Tahun ini Farahin guna kasut sekolah yang berlainan pattern daripada tahun-tahun yang lepas. Dulu guna Jazz 3 lubang tali. Now Jazz Star 5-6 lubang kot. Entah. So sangatlah tak selesa! Padan muka. Mengada nak tukar kasut. Bak kata my bestie, kasut SPM. Akekeke...





READ MORE>>

"Cross My Heart"

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum...
Wah! Nampaknya lagu dari Maroon 5 ini semakin fofular ya. Sudah banyak blog yang Farahin visited ada lagu One More Night. Anyway, be careful with the lyrcis. 

So I cross my heart, and I hope to die, that I'll only stay with you one more night
And I know I said it a million times
But i'll only stay with you one more night

If kita ada istilah "Sumpah atas nama Allah", mereka pun ada. "Sumpah atas salib". "Cross" bermaksud salib. Pernah tonton kartun UP? Alahh...rumah yang terbang guna belon tu. Huhu.

Watak utama: Budak Gendut Kyute dan Orang Tua Si Carl

Haa...dalam movie ini banyak kali dialog "cross my heart" digunakan. Siap buat tanda guna jari di dada. Macam orang kristian selalu buat tu. So careful k. Muslim Kpoper too. Careful dear chingu. Kalau kita ada nasyid, mereka pun ada cara mereka. Sat tengah sedap nyanyi, ups! Well, you know. Sebab itu adanya solat. Ada Tahiyat akhir dan awal. To make sure we're in Islam all the time. Thanks to Allah. :)

p/s: Ada dosa yang kita buat secara tak sengaja. :)



READ MORE>>

Sometimes,This Is What I Feel

Posted by | On | | 2 Comments
Absolutely like what have written above.

Also kinda like this.

But what I'm going to write is...

Sometimes...
Kau buat aku rasa menyampah!
Kau buat aku makin benci pada kau!
Kau buat aku rasa sakit dan tertekan.
Hati aku macam diperah sampai kecut.
Otak aku rasa macam nak meletup.
Tapi apa yang kau tahu?
Kau tak tahu apa-apa.
Ini adalah sangat mengaibkan bagi aku sebab berperasaan begini terhadap kau yang tak tahu apa-apa.
could be like this too.

p/s: it's hurting me when good & bad feeling join together then hit my heart at the same time. Tsk.


READ MORE>>

ELFollowers

it's the only life to live. death is not a choice. Live ! -20/12/2018-