Segannya Dengan Cikgu

Posted by | On | | 3 Comments

Assalamualaikum...
Niat nak buat short entry. Ehem! Farahin jenis yang sometimes suka bina jurang dengan someone. Tapi bila seseorang itu berani melepasi jurang itu, Farahin rasa lain macam. Contohnya cikgu. Sometimes cikgu mesti akan peluk cium pelajarnya. Atau mengusap belakang pelajarnya. Nasihat yang diberinya kedengaran sangat ikhlas tetapi sekaligus menusuk ke dasar hati. Terasa namanya. Hmm. Farahin rasa lain macam bila dilayan sedemikian oleh cikgu. Perasaan tu tak tahu nak explain macam mana. Tapi a bit rasa tak selesa. Segan? But at the same time rasa diri ini sangat sangat sangat disayangi lagi dihargai. Well, adalah amat jarang sekali Farahin mendapat layanan sebegini di rumah. So, I'm not used with it. Huhu. Oh oh ada satu lagi perasaan! Which is terharu. Terharu sampai hati rasa pilu sebab jarang sangat dapat layanan sebegitu rupa. Hehe. Taching lah pulok.








Actually, sedang pening cari idea hendak buat Continuous Writing Essay dengan temanya Environment. Title that I choose are "Beauty" and "Incident in my way home from school". Omo! It's Descriptive type. Huaaa! Not my talent at all. Tsk. HELP!
READ MORE>>

Rehat

Posted by | On | | 0 Comments


Langit tampak cerah lagi luas
Awan berarak tenang
samar-samar biru langit kelihatan
Namun hatiku terasa mendung
Emosiku terasa murung
Aku cuba mengukir senyuman
Kebetulan air mata ikut melerai
Aneh...
Aku mula berperasaan sedih
Terasa bisa menghimpit si hati
Aku pejamkan rapat mataku
Terlena akhirnya
Biarkan aku bermimpi sekejap
Daripada membiarkan hati ini meranap
Biar kering sedihku dalam lena
Biarkan hati ini berehat seketika










READ MORE>>

ELFollowers

Life has more than death. Life has death. Death has no life. -09/10/2019-