BCS1023

Assalamualaikum...
Hai hai hai!
Rajin pula rasanya nak blogging malam-malam ni.
Esok kelas pack macam tak fikir aje kan. Haha

So tajuk diberi BCS 1023. Tahu kod apa tu?
Itu kod bagi subjek Programming Technique.
Budak komputer aje kenal dengan subjek ni. Huhu

So the thing is my lecturer names Ramiza Ramli
who teach us this subject already gave us a simple assignment.
Actually, more to exercise.

Soalannya, write pseudocode of square root of x
or draw the flowchart.
Pseudocode? Flowchart? Apa tu?
Dah cakap budak komputer aje tahu. Hihi
Simple giler soalan ni. Kalau ikut apa yang Farahin faham,
10 minit pun dah boleh siapkan.

Tapi...tapi...En.Ramiza ni kasi twist
apa yang Farahin dah study kat matrik johor dulu.
Usually kami guna, x=y^0.5 untuk cari square root of a number.
Tapi En.Ramiza ajar guna average.
Haa...termenung Farahin seminggu.
Tanya Google Ahjussi tiap-tiap hari.
Esoklah due date Farahin mesti submit exercise ni.
Barulah malam ni jumpa article yang guna
cara sama macam En.Ramiza ajar.
Nak tengok? KLIK.

Finally, siap juga exercise ni. Tadaa...

Tapi itu pun ada silap.
Kotak Print Y2 tu should dalam bentuk parallelogram.
Dah betulkan pun. Huhu


Okey. Cukuplah perkongsian kecil-kecilan untuk malam ni.
Mana yang bukan in study of computer science
mesti blur blur baca post ni.
Then try get interest in computer science.
Memang best! Huhu

Till then, gudnite!
Bubye. See you soon.








p/s: hopefully, Farahin takkan jemu dengan computer science. Inshaallah








2 comments :

Faranina said...

Hehehe paling benci subjek programing msa zaman blaja dulu...igt kne buat flowchart panjang bejele2..btw, its a good knowledge

ELFarahin said...

@Faranina Haha. Yeah! it is :)