A Survival Week

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum...
 Image result for noragami fool yato gif
Hello, pals! How's your day? Dah lunch belum? Farahin belum lunch. Nak sembang sikit dekat blog ni. Well, quite long menyepi kan. Kasi tiup sikit habuk2 kat blog ni. Huhu. My last post wasn't not really a fine story. Well, I had my upside down too. Sometimes. But no worry. I am still living. Alhamdulillah.

By the way, nak story sikit about last week. It was a week of survival! *bgm: it's sparta!!* Dengan elektrik on off pasal pencawang utama in maintenance. Assignment dah lah menimbun. Tak ada elektrik, tak ada wifi, tak ada lah progress assignment, and so tak ada life. Bukan assigment je. Laundry pun. Haha. Rumet memang pakat bebel semua. Well. Farahin chill je. Sebab Farahin dah biasa mendobi pijak lanyak je my laundry.  Hahahahaha

Other than that, there was a thrill moment where our hostel was on fire. Ohmaigod! Bila dengar jiran2 bilik menjerit apiiiiii memang kalut sungguh dah. Tambah panik bila ada dengar orang cakap mesin basuh meletup. Takut2 jadi letupan besar macam dalam filem tu kan. Hahahaha. Ada tu sempat lagi ingatkan selamatkan laptop. Duh! Laptop is a student's second life kot. Haha

The funny parts were, masa kebakaran tu memang kelakar sangat. Farahin sempat ceroboh masuk bilik orang dan rembat kain batik dia nak buat tutup kepala. Itulah first time Farahin pakai kain batik. Yes. I never wore one until that night. Kahkahkah. Also during that moment, Farahin baru je nak layan live action anime Fullmetal Alchemist. Duk landing atas katil. Double decker. Atas. Huhuhu. Tapi Alhamdulillah semua selamat. Tak ada yang tergolek tangga ke atau terjun dari tingkap sebab panik. By the way, kain batik tu Farahin dah pulang taw dekat tuannya. Hahahaha

Rentetan dari kejadian, mesin basuh dah tak ada. RIP. Masing2 menggonyoh je lah. Hahahaha. Itulah first time merasa real thrill of fire. Acah je fire drill perform. Bila real moment, semua pakat fikir mati tapi masih nak hidup. Hahahaha. Rumet Farahin sampai tak ingat nak pakai selipar. Aduuuuhai lawok hahahahaha

Till then, thank you for reading this till end.
Cuba gelak sikit dekat kotak comment. Hehe
Well, have a nice day! Jom lunch.
Bubye =)



Life is a live performance with surprising gimmicks and malfunctions.









1 comment:

Ainul Aqma said...

alhamdulillahhhh... syukur semua okay.. :)

ELFollowers

False start may have the right end. But the right start also may have the false end. What does matter is in between and the goal to make everything back to right. -16/09/2018-