Segannya Dengan Cikgu


Assalamualaikum...
Niat nak buat short entry. Ehem! Farahin jenis yang sometimes suka bina jurang dengan someone. Tapi bila seseorang itu berani melepasi jurang itu, Farahin rasa lain macam. Contohnya cikgu. Sometimes cikgu mesti akan peluk cium pelajarnya. Atau mengusap belakang pelajarnya. Nasihat yang diberinya kedengaran sangat ikhlas tetapi sekaligus menusuk ke dasar hati. Terasa namanya. Hmm. Farahin rasa lain macam bila dilayan sedemikian oleh cikgu. Perasaan tu tak tahu nak explain macam mana. Tapi a bit rasa tak selesa. Segan? But at the same time rasa diri ini sangat sangat sangat disayangi lagi dihargai. Well, adalah amat jarang sekali Farahin mendapat layanan sebegini di rumah. So, I'm not used with it. Huhu. Oh oh ada satu lagi perasaan! Which is terharu. Terharu sampai hati rasa pilu sebab jarang sangat dapat layanan sebegitu rupa. Hehe. Taching lah pulok.








Actually, sedang pening cari idea hendak buat Continuous Writing Essay dengan temanya Environment. Title that I choose are "Beauty" and "Incident in my way home from school". Omo! It's Descriptive type. Huaaa! Not my talent at all. Tsk. HELP!

3 ulasan :

nadia berkata...

Kita perlu amik masa utk merapatkan jurang.

Faz_ELF berkata...

saya pun sama. rasa segan sangat banyak...

Faz_ELF berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...