QuEstI0nS & AnSw3Rs

Posted by | On | | 0 Comments
ELFarahin,

Quest : Do you know what LOVE is?
Answ : Should I know that?

Quest : Do you believe to LOVE?
Answ : Should I?

Quest : What LOVE meant to you?
Answ : I already lost the meaning.

Quest : Would you fall in LOVE?
Answ : SHIT! Should I hurt myself again?!

Quest : Do you would look for your LOVE? Or might only wait for it to come?
Answ : What a FUCK question?! I wouldn't wait ! Again?! Well, I already found it.

Quest : You've said that you didn't believe to LOVE. How can you found your LOVE?
Answ : Argh! Don't think that you could make a fool on me!

Quest : So?
Answ : It's not LOVE. It's PR0M15E T0 BEL13VE !

Quest : Err...Could you explain about that?
Answ : LOVE. It could be a precious feeling.
It could be just a word without meaning.
It could be like a writting on a piece of paper and could be erase anytime!
You know what?
Sometimes LOVE couldn't bring a new thing for you.
Unless a worst thing !
So before you fall in LOVE,
let's PR0M15E. Then you could own the loyalty.
Let's start T0 BEL13VE! Then that LOVE could be EverLast.

Quest : Oh! I see...So, who's the luckiest one that could make you to
PR0M15E T0 BEL13VE?
Answ : I'm sorry to say that I was failed in my math.
The luckiest one is
13+2+1=1 !

Quest : Would you elobrate that more?
Answ : 13SuperJunior's members plus 2SuperJuniorM's members plus ELF is ONE FAMILY !
We prefer to be ONE. A small number but is the largest amount.
You get that?





I need to advice and remind myself about the past.
LOVE shouldn't be the one that've taken your LIFE.
It should be part of your LIFE not a part of your DEATH.
PR0M15E T0 BEL13VE,
that's LOVE for me.
That word is a sign of loyalty and the EverLast LOVE of ELF.
READ MORE>>

New Love

Posted by | On | | 0 Comments



Long time ago,
my day was dark without light.
my night was creepy without cheers.
everyday,
I smile with tears in my heart.
everynight,
I sleep with the dreams that always make my tomorrow
more harder and hardest.

One day,
I found a light behind the white.
I found the cheers from the shining stars.
I smile like someone that will meet the happiness everyday.
I laugh like someone that already lost her tears.
everynight,
the shining stars will sang songs for me.
When I woke up tomorrow,
I found that it's not a dream to have a bright day.

Now,
no more time for regrets and tears.
Don't let the hardship shows the fears.
It's the new beginning !
LOVE is nothing.
Past already had passed.
PR0M15E T0 13LIEVE
are the new thing.
To create a new LOVE.

p/s: I created this by myself and I love it! huhu

READ MORE>>

AZAN

Posted by | On | | 0 Comments
ANNIE JAMES @ NOR AIN

Suaramu bergema di awan biru
dibawa angin sepi
kedengaran suara ayat suci al-Quran
dilaungkan
dengan nada suara merdu
suara itu melaungkan
kepada semua umat
untuk berdoa di bawah panji
dalam satu iman

Tangan diangkat untuk berdoa
bersyukur untuk hari ini dan selamanya
dengan suara itu
aku menunaikan sembahyang suci
apabila kedengaran suara
azan yang bergema

Via : buku Himpunan Rindu
READ MORE>>

SAJAK-SAJAK RINDU

Posted by | On | | 0 Comments
i
Berteduh di bawah pohon rindu
sambil menghitung
sekian banyak  daun-daun ingatan
yang berguguran
digetus angin semilir

ii
Seseorang akan merasa
telah berjalan terlalu jauh
sehingga banyak dari pengalaman manisnya
sudah direbut waktu
sedang di depan
rumput-rumput di padang permainan
sudah memutih
membenihkan pedih

Bicaria
15 September 1990

Via : buku Sajak-sajak Telegram
READ MORE>>

NOTALGIA

Posted by | On | | 0 Comments
Pasir dan kerikil
sesekali menjadi rindu
pada batu di gunung
atau sungai di perbukitan,
aku pun merasa harus kembali
ke sang waktu
membasuh ingatan yang berdarah

Mingguan Famili
13 Oktober 1985

Via : buku Sajak-sajak Telegram
READ MORE>>

AJARKAN AKU

Posted by | On | | 0 Comments
Laut :
demikan gelora ombak
ajarkan aku
menyimpan resah ke dalam tenang
semoga esok
aku tabah menghimpun duka

Pantai :
padamkan kenangan di pasir
ajarkan aku
melupakan kepahitan
semoga esok
aku masih tahu mengukir senyum

burung camr
hinggaplah di ranting
ajarkan aku
menjinakkan rindu
semoga esok
aku masih pandai bercinta

Mingguan Wanita
1 Jun 1984

Via : buku Sajak-sajak Telegram
READ MORE>>

SENYUM

Posted by | On | | 0 Comments

Senyummu
sebuah lukisan
dalam bingkai emas
di art gallery
Secara tiba-tiba
mengguris
sang hati
seorang pelawat
kebetulan
seorang pelukis tua
yang sudah sekian lama
kehilangan warna

Dewan Sastera
April 1983

Via : buku Sajak-sajak Telegram



READ MORE>>

EotT30khAe ?!!!

Posted by | On | | 0 Comments
Ya,Allah ! haih~

Banyaknya homework Add Math nih ! Berpuluh soalan yang memeningkan masih perlu dijawab ! disiapkan ! Esok mesti hantar pada cikgu !!! huh~ penat tau~ mandi pun tak nih ! Tak nak mandi selagi Add Math nih tak siap ! Uh ! Nafsu nak blogging membuak-buak nih ! Nak sambung tulis cerita N3w L0V3, N3w Lif3 tu~ huaaaaaaa !!!
READ MORE>>

sCiEntIFic L0V3

Posted by | On | | 0 Comments
Ehem ! Assalamualaikum ! Ini saya mahu cerita. As usual, waktu Fizik memang lentok. Kalau tak lentok, blurrrr~ Bukan sebab tak minat Fizik tapi tak minat dengan cara cikgu yang mengajar. Prefer membaca daripada mendengar. Namun, apa yang cikgu ajar di depan, tak semuanya ada di dalam buku. No matter it is, tetap kena dengar juga kan. ^^ Ok. Kelas saya dah lama tak ada Fizik. 2 minggu. So, hari ini baru ada kelas Fizik. You know what? Saya dah tersengguk-sengguk masa dalam makmal tadi. Dah lah penat semalam tak hilang lagi sebab menghadari Program Kepimpinan Pelajar Cmerlang anjuran Yayasan Bank Rakyat selama 2 hari di Sekolah Kebangsaan Cina Chong Hwa 2, Kluang. Setelah 1 masa berlalu, saya dah tak tersengguk-sengguk dah. Tapi bosan pula. Huhuhu... Bukan saya seorang. Hampir seluruh kelas melayan bosan masing-masing. So, memandangkan saya bawa kalkulator scientific saya bersama ke dalam makmal, saya mengambil kalkulator tersebut dan membukanya lalu menaip nama Yesung banyak kali. Huhuhu... Orang lain senyum-senyum menghadap skrin telefon bimbit, saya senyum-senyum sendiri menghadap skrin kalkulator scientific. Hahahahahaha....

Hey ~ saya rindu EverLastingBoyfriend saya tu ~ ^^
READ MORE>>

s3As0Ns iN tHe 5uN

Posted by | On | | 0 Comments
Haish~ mata dah terkebil-kebil pun still nak update blog. Huhu.. Selamat Mornight semua ! [Morning+Midnight] Nak cerita pasal kursus kepimpinana Pelajara Cemerlang yanag saya ikut pada hari semalam anjuran/tajaan Cawangan Bank Rakyat Kluang. I am Johor-ian mey~ LOL. Hahahah...

Ok.Kursus tu memang best giler. Sempoi habis. Aktiviti-aktiviti yang diadakan pun menarik and tak beri pressure yang berat. Just enjoy and reaks. Hari ni pun ada juga. Tapi pagi nanti. ni tengah mornight. huhuhu... Ok. Aktiviti yang banyak dilakukan semasa kursus tu ialah menyanyi. Yalah. menyanyi dapat menghilangkan tekanana apa. Tambahan pula kalau 'melalak'. Tak ada piching tak ada apa, just menyanyi with passionate. Bersungguh dan selamba. Gembel happy sedunia. Hahahaha... Antara yang kami nyanyikan ialah Seasons In The Sun by Westlife.

Pada mulanya, saya tak tahu macam mana lagu tu. Tapi bila dah mula nyanyi, saya sedar yang saya tahu lagu tu cuma tak tahu tajuk je. Hehehe.... So,semasa menyanyikan lagu tu, no wonder why tiba-tiba saya terharu. No wonder why saya tiba-tiba menangis. Feels like someone gonna be far from me and wouldn't meet again. Semasa menyanyikan lagu tu,wajah-wajah Best Friends saya terbayang di fikiran saya. Memandangkan dah tak dapat nak control, saya menangis juga. Oh,my~ EGO saya jatuh nampaknya. Bukankah saya seorang yang susah untuk menangis di khalayak ramai? Tapi di situ, di dalam dewan tu, ada kira-kira 200 orang lebih. Acha ! Unexpected that. Huhuhu...

Ok.Semasa waktu makan tengah hari,saya dan kawan-kawan berada di tandas untuk mengambil wuduk. Maklumlah, kami berada di dewan sekolah china. Manalah ada surau. Dah tak ada surau,apatah lagi tempat wuduk. Huhuhuhu...semasa berada dalam tandas tu,terjumpa pula dengan kawan lama. Kawan yang pernah saya maksudkan dalam entry saya yang lepas-lepas bertajuk Hamba Cinta. Terkejut juga nampak dia. Sikitlah. She still same like before. Manja,nice,sweet and peramah. As usual,kerja dia memang suka memeluk orang. Hahahaha... Dia peluk saya sebagai tanda rindu sebab dah lama tak jumpa. Semasa dia peluk saya, saya berdoa agar kesilapan lalu takkan berlaku. Yalah,even dah agak lama tak jumpa, takut-takur dosa itu berulang lagi. It shouldn't happen again,right. Ok. Alhamdulillah. I'm fine. Tapi kalau boleh, saya tak nak kerap jumpa dia. Saya sangat takut dosa tu berulang lagi. That's much better. ^^

Sampai sini je lah Seasons In The Sun  saya. Lagipun,sedang batuk ni. Dah seminggu tak baik-baik. Huhu... Assalamualaikum.
READ MORE>>

DugAan Allah s.w.t

Posted by | On | | 0 Comments
Ya,Allah...
akhir-akhir ini saya sedar bahawa Allah s.w.t sedang menguji saya...
Allah s.w.t sedang menduga hati saya...
Allah s.w.t sedang menduga kesungguhan doa saya...

Namun hanya Allah s.w.t Yang Maha Tahu akan segalanya...
Dia Maha Tahu hati saya sempit melawan diri sendiri...
Dia Maha Tahu betapa dengan keadaan terpaksa sungguh saya berdoa moga cinta itu lenyap daripada kehidupan saya.

Hikmah,
Allah s.w.t memberi kita dugaan pasti ada hikmah.
Pertama,mengukuhkan iman.
Kedua,teguhkan pendirian.

Allah s.w.t tidak akan memberi dugaan yang melepasi batas kemampuan hambaNya.
Tapi...
Dia Yang Maha Tahu akan kelemahan saya...
dugaan yang diberiNya akhir-akhir ini hampir melemahkan saya...
malah menjatuhkan saya...
Hati tiba-tiba berhenti melawan...
Kesungguhan seolah-olah perlahan-lahan kerapuhan....

Saya berharap,
Saya tak perlu melewati dugaan ini lagi.
Ia menyesakan.
Ia menghimpit saya di dalam kesempitan.
Saya tak ingin menghadapi dugaan ini lagi.

Lihatlah...
betapa lemahnya saya...
betapa mudah saya jatuh begitu sahaja.

Ya,Allah...
izinkan hambaMu ini melewati hari-harinya tanpa kehadiran lelaki itu.
Izinkanlah merentasi masa tanpa mengenangkan setiap detik lalu hamba dengan lelaki itu.
Izinkanlah hamba menikmati keindahan pemandangan yang Engkau cipta tanpa perlu hamba menatap lelaki itu.
Izinkanlah hamba melewati segalanya tanpa lelaki itu....
Izinkanlah hambaMu ini Ya,Allah...
Izinkanlah hamba...
Kasihanilah hati, jiwa dan emosi hambaMu ini...
Ya,Allah DiriMu Yang Maha Pemurah...
Maha Penyanyang...
Maha Pengasih...
Maha Pencinta.
READ MORE>>

d3M@m LaGi ?

Posted by | On | | 0 Comments
Semalam,08/02/2012,saya demam. Lepas balik dari sekolah, kaki dan tangan saya mula kebas. Tak lama kemudian, kepala pula pening. Muka terasa panas sampai ke telinga. Mata ni pun macam tak boleh nak buka. Lepas berfacebook hampir 1 jam, saya pindah ke twitter sekejap. Saya pergi tengok twitter Yesung~ hehee...saya rindu~ Tapi sekejap ja. Saya dah tak larat nak menghadap laptop. Saya off then took a nap. Saya tidur sambil dengar lagu-lagu SUJU? huhu...saya tidur tak nyenyak pun. Habis. Kepala berdenyut-denyut, kebas satu badan, macam mana nak tidur nyenyak? Pukul 5 petang saya bangun. Adeh~ that moment badan ni memang sakit sangat. Saya jalan pun melayang. Huhuhu...

Saya tonton OST Princess Man dekat tv2 sampai jam 6 petang. Lepas tu, saya online facebook. Masa tu,keadaan saya macam dah beransur pulih. Pening dah taka ada. Tapi badan still sakit-sakit. Sedang godeh-godeh Facebook, saya sengaja melawat Facebook Faiz Bowo unnie. Nampaknya banyak gamba, dia telah ditag. Saya klik salah satu gamba tu. Ia dalam album page Super Junior Saranghae-U. Saya godeh-godeh lah gambar-gambar SS4 Taipei yang sedang berlansung baru-baru ni dekat Taiwan. Godeh punya godeh, sedar tak sedar, badan saya dah sihat. Dah tak ada sakit-sakit. Pening pun dah hilang. Huhuhu...Alhamdulillah. Takut juga saya kalau demam dalam minggu sekolah ni. Leceh ! Lagipun,even saya ni boleh dikira pelajar yang pemalas, saya tak suka cuti pada minggu sekolah. Huhuhu... So,Alhamdulillah sebab saya dah sihat. Lepas makan soluble, kemudian tengok gambar-gambar Super Junior oppa , saya dah sihat ? Huhuhu...

Comel kan Cik Abang saya ni? ^^
Sayang dia~

Super Rangers !
Huhuhu~ ^^

Ah~Oppa saya ni memang suka buat muka comel.
Dah lah comel ^^

Bila oppa buat muka serius,
masa tulah jantung saya berhenti berdegup untuk sesaat.
He's so cool ! ^^

yeahhhhh ! keghairahan & kesungguhan oppa semasa menari !
Fighting ! ^^

Angel~ ^^
READ MORE>>

iT mUst Be 13 !!

Posted by | On | | 0 Comments
lorh~baru teringat ada cerita yang tak dipost lagi.Ofcourse it is about Super Junior ^^ Nak cerita...saya ada beli sebuah majalah tajuknya Kpop-Kumpulan Yang Paling Popular.Dalam majalah tu 90 % is all gambar oppa. Ada la juga sedikit detail pendek pasal mereka. Bila saya baca , terdapat ayat "Super Junior dianggotai Eunhyuk, Kyuhyun, Donghae, Ryeowook, Heechul, Siwon, Leeteuk, Yesung, Sungmin dan Shindong." Perasan tak ? Terasa ada kekosongan di situ. Dan kita ELF pasti dapat merasakan kekosongan itu.Where is Hankyung, Kibum, and Kangin ? ya~krew majalah ni tulis mengikut perkembangan masa kini tapi...rasa macam tak perfect ja without Hankyung, Kibum and Kangin.Sebab kalau tanpa Super Junior 13,takkan ada juga Super Junior 10 dan kini adalah Super Junior 9 sebab Heechul sedang berada di military.

Dalam majalah tu,and cover belakang dia ada gamba Super Junior 13.Yah~gamba tu nampak meriah even dengan pose mereka yang cool. Meriah sebab ia adalah 13 orang. Meriah sebab semua tempat kosong terisi. Meriah sebab masing ada pasangan sendiri. EunSiHae,YeWook,KangTeuk,KyuMin,HanChul,ShinBum. ^^ It's perfect,right !

Ada lagi sebuah ayat, "Dianggotai 10 jejaka bergaya,kumpulan ini telah mencetus fenomena serta mencipta populariti yang mengagumkan di Korea...." No,it's not like that ! It supposed to be, " Dianggotai 13 jejaka bergaya,kumpulan ini telah mencetus fenomena serta mencipta populariti yang mengagumkan di Korea.Kini,Super Junior dianggotai 10 orang meneruskan fenomena dan populariti tersebut. " Emonya saya~kan....sorry for being like a freak. =( Saya cuma terasa kosong....terasa rindu...terasa kehilangan...

Oklah.Itu ja...Assalamualaikum.
READ MORE>>

KyUhyUn's BiRthDay ^^

Posted by | On | | 1 Comments
Saengil Chukkahamnida~ Saengil Chukkahamnida~ Saengil Chukka,Kyuhyun oppa~ Saengil Chukkahamnida~ ^^ It's already 3rd February tonight ! Kyuhyun's birthday ! Gosh ! I know ~ I late 40 minutes ~ mianhaeyo ~ however,wish Kyuhyun oppa always in good health and happy with family and the other members of Super Junior ^^ I know ~ on twitter there must be millions ! billions ELF are making race to wish Kyuhyun oppa. Huhuhu~ Okay. I know~ I'm late ~ So,I already lose ~ huhuhu... okay ! let's check on twitter ! Tata~ ^^ yongwonhi saranghae Kyuhyun oppa ! Ah~ hope I'm not gonna bash by the Evil Maknae . Hahaha...just joking. Don't take that too serious ^^ Evil just on name , actually Kyuhyun oppa quite gentleman right ... hihi...



Cloud (Yesung) And EvilMaknae (Kyunyun) ~
KyuMin couple~ ^^
Kyuhyun And Sungmin

                                                                               


Our Birthday Maknae ! ^^ Cho Kyuhyun~
READ MORE>>

ELFollowers

i wish i can make less pain for you =) -12/07/2019-