Which One?

Posted by | On | | 8 Comments
Assalamualaikum...
Kali ini Farahin mahu bercerita tentang seseorang.
Eh, tak! Dua orang. Eh, bukan!
Haishh...Farahin ini buat orang pening kepala sajalah.

Baiklah. Kita mulakan dengan ini.


Siapa dia ni? Kenal tak?
Farahin pun tak kenal.
Yang Farahin tahu, dia seorang pelakon dalam cerita My Girl.
Sekarang, sedang diulang tayang di NTV7 jam 12 tgh/hari.
Nama dia Lee Jun Ki.

Lelaki ini jahat! Mahu tahu kenapa?
Sebab dia buat Farahin tersenyum sendirian di hadapan tv yang besaq gedabak.
Dia memang jahat!
Tak kiralah sama ada ketika scene sedih, cemas dan sebagainya,
Farahin masih tersenyum lebar seorang diri di hadapan tv.

Hish! Farahin ada dengar orang mengata Farahin.
Apa? Farahin sudah mula suka dekat dia?
Ish! Mana ada.

Sebenarnya.....
tengok ini.


Adakah lelaki ini adalah lelaki jahat itu?
Tidak~ *geleng-geleng
Katakanlah TIDAK!
Fuhh! Beriya betul.

Sebenarnya, Farahin tersenyum seorang diri di hadapan tv semasa menonton My Girl sebab Farahin teringat muka Yesung oppa apabila tengok muka Lee Jun Ki dalam cerita tu.

Dalam My Girl, rambut Lee Jun Ki sama dengan rambut oppa yang dahulu. Macam gambar di atas ini.
Dan Lee Jun Ki pakai anting-2 bersalib dalam cerita itu.
Saya ada gambar Yesung oppa yang berantingkan salib.


Ini dia.
Jangan tengok anting-2 tu lama-2. Nanti mudah lupa.
Itulah penangan tanda salib. Cikgu saya kata.
Farahin dengan ELF dalam group CME pernah bercerita pasal clone-2 SJ.
Antaranya ialah Lee Jun Ki. Mukanya ada iras-iras Yesung oppa.




Boleh cam tak mana satu Lee Jun Ki, mana satu Yesung oppa?
Sebelah kiri ialah Lee Jun Ki dan sebelah kanan ialah Yesung oppa.
Seiraskah? Tak kan?
Cuma dengan sekali pandang, mereka nampak ada iras.
Tapi bila pandang banyak kali, tak sama pun. Huhu...


Lee Jun Ki


Kim Jong Woon a.k.a Yesung

Nak tahu macam mana Farahin bezakan Jun Ki dengan Yesung oppa?
Ish! Tak payahlah tahu. Nanti pervert pula bunyinya. Hee~

Pss! 
*Perhatikan bibir mereka.
-Jun Ki mungil dan kecil
-Yesung oppa mungil, nipis di bahagian atas, tebal di bahagian bawah.

*Perhatikan mata mereka
-Mata Jun Ki lebih sepet. Walaupun pandangan matanya tajam, tapi Farahin tak dapat rasakan apa yang Farahin rasa bila tengok mata Yesung oppa.

Bentuk muka mereka pun sedikit berbeza.

Sudah!! Jangan ketawakan Farahin!!
Cepuk baru tahu!



READ MORE>>

Punca Masalah

Posted by | On | | 4 Comments
Assalamualaikum...
Selamat Pagi, semua!
Okey. Actually,
Farahin still tidak puas hati dengan masalah blog followed limited semalam. Hehee~
Doq fikir saja apa masalah sebenarnya.
300 blog? Bukan banyak sangat pun.
So, ketika Farahin sedang blogwalking semalam,
Farahin sengaja main-main dengan button follow blog yang Farahin BW.
Rupa-rupanya, Farahin cuma tak dapat follow blog yang guna tab 'Follow' edit HTML sahaja.
Tengok ini:

1. Farahin Follow melalui tab 'Follow' edit HTML

*Saya telah confirmed Followed.


*Tapi, blog Sweet Bla.. Bla.. Bla tiada dalam senarai


2.Farahin Follow dengan tab Follow blogger


*Rupanya berbeza dengan tab jika kita Follow dengan tab edit HTML


*YA! Itu dia! Sweet Bla..Bla.. Bla ada dalam senarai.

So, agaknya tab Follow edit HTML ni menghadkan jumlah blog yang kita nak follow. Maybe.
Jadi, lebih baik letak kedua-duanya. Nanti senang Farahin nak FOLLOW!! Hee~

Macam yang Adik Aiyish kita ini buat;


*Klik image untuk tumbesaran.

Kalau nak ke blog Adik Aiyish, klik nama yang Farahin biru+bold di atas tu ya.
Happy Blogging!


READ MORE>>

Happy Birthday To My Ex-baby!

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum...
Hey! Farahin teringat akan sesuatulah.
Semasa sedang chat dengan Eika, my classmate di FB,


YES!
Hari ini ialah birthday HERO HENECIA a.k.a Ex-boyfriend Farahin a.k.a 
Kim Hyun Joong!!
Happy Birthday, dear!
Wish you success and goodluck in your career.
And be happy with your family, friends and of course with Henecia too!

Malaysian Henecia! I'm sure you're dreaming about your HERO, don't you?
Have a nice sleep and a sweet dream.

These are some pictures of Kim Hyun Joong. Only uploaded it. No editted.



   


Okay. Done. Want more? You can search on google or any website of Kpop or maybe on Henecia website? Huhu...

Happy Birthday, Kim Hyun Joong!
6/6/1986



Err....dalam kotak chat itu, Eika ada sebut yang hari ini pun birthday Dong Woon?
BEAUTY? Is it true? Pali~Pali~ Wish for him!


Happy Birthday, Son Dong Woon !
6/6/1991

Anyone birthday today?
Happy Birthday to you, dear!
May God bless you.



READ MORE>>

Smile~

Posted by | On | | 0 Comments


Senyuman adalah satu perkara yang menyenangkan..
bukan sahaja pada orang lain, malah pada diri kita juga..
kerana dengan memberikan senyuman yang ikhlas akan memberi kesan kepada otak kita..
senyuman dapat membantu meringankan beban yang ade di otak kita..
ini kerana perasaan berkait rapat dengan tekanan yang dialami..
sekiranya kita masih mampu mengawal perasaan kita, 
kita juga mampu mengawal tekanan yang dialami..
perasaan yang tertekan digantikan dengan perasaan gembira dan diluahkan melalui senyuman..


*Senyumlah selalu..Always smile.. (^_^)*
*Senyum itu biarlah bertempat..jangan senyum tak tentu pasal..hehe*







Raidah Adibah ni perli Farahin ni.... *terasa
Sebab...hari tu, Farahin ada post sesuatu untuk BFF Farahin ini di FB.
Jom Skodeng!


Cuba KLIK link di atas.
Ya! Ia bercerita tentang takut.
Sudah baca komen Raidah tu?
Ya. Begitulah.
Raidah perlukan motivasi untuk mengelak daripada terlebih berasa takut.
Dan saya...perlukan motivasi jugakah? Untuk senyum? Pfft!

Hikhik...
Raidah, jangan merajuk+marah pula dengan entry saya ini.
Farahin saja nak cari pasal tengah-2 malam macam ni...hehhee...peace~
Lagi beberapa hari nanti kita jumpa di sekolah ya! Bogoshipeo!


Err...baiklah. Farahin tidak menafikan.
"Senyumlah Selalu! Ia baik untuk kesihatan!"




READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-