Tolong Lindungi Dia

Posted by | On | | 0 Comments


Assalamualaikum...
Ayah Farahin sudahpun bertolak ke kampung. Ada lah tu urusan dia. Moga Allah s.w.t melindungi ayah sepanjang perjalanan ayah pergi dan balik. Farahin takut kalau ayah tak balik. Ahh...sebak sudah rasanya. Farahin still perlukan ayah. Sangat memerlukan. Plus, dengan keadaan Farahin yang sekarang ini. Tiada mana-mana lelaki yang layak menjadi raja di takhta hati Farahin selain ayah. Farahin sudah tidak dapat pandang even menerima mana-mana lelaki pun untuk hati Farahin. Bukanlah Farahin asyik fikirkan cinta tetapi memang itupun yang berlaku. Farahin cuma sayangkan ayah seorang saja. Even Farahin bukanlah anak perempuan tunggal yang terbaik, seriously Farahin sangat sayangkan ayah. Lelaki mana lagi yang Farahin dapat peluk kalau bukan ayah. Satu-satunya lelaki tempat Farahin bermanja. Farahin cuma buka pintu hati Farahin untuk ayah seorang sahaja. Allah. Tolong lindungi ayah Farahin ya. Tolong Lindungi Dia, Ya Allah. Amiin.






READ MORE>>

Fantasi Tentangnya

Posted by | On | | 1 Comments


Semakin aku tegah. Lagaknya seakan semakin gagah. Apabila aku melawan. Ia semakin mahu menawan. Sampai suatu ketika tubuhku menggigil. Aku berasa kesejukan. Roma-romaku meremang. Suasana terasa gelap dan suram. Apabilaku pejamkan mataku. Air mataku menitis keluar. Dan apabila aku membukanya kembali, segalanya terasa gelap. Tetapi wajahnya asyik terbayang. Bercahaya. Lalu air mataku semakin laju mengalir. Hatiku meronta-ronta supaya bayangan dirinya hilang dari mata. Sebaliknya apabila aku pejamkan mataku semula, wajahnya semakin jelas. Bersama senyuman yang indah. Kegembiraan yang tulus. Aku menjerit sekuat-kuatnya. Semoga diri ini bebas daripada kegelapan yang semakin terasa sempit. Sehinggakan aku mati dalam fantasi tentangnya. Apabila aku menyedarkan diri keesokannya, semalam adalah satu kenyataan.





READ MORE>>

A Depressed Blogger is Me..

Posted by | On | | 2 Comments


Assalamualaikum...
Sob...sob...hendak menangis. Huaaaaa~!! Sedih Farahin. Depressed...depressed...mana taknya. Awak~! Saya hendak follow awak! Kenapa tiada follower gadget?! Hukhuk...blog awak cantik. Blogskin awak comel. Tapi...tapi...tak ada follower gadget. Patut ke saya berkecil hati? Sudah tentu. Lihatlah betapa bertuahnya saya kerana terserempak dengan blog awak yang cantik comel lotte ini tetapi tiada follower gadget! Dpressnyaaaaa....pfft! Bukan sahaja tiada follower gadget. Comment pun disable. Tempat untuk menjerit pun tak ada! Huaaaaa~!! Sob..sob... Ini pesanan untuk pengguna blogskin. Nak-2 lagi yang ELF tue~ Kesianlah dekat saengi nie... Dah berpuluh blog singgah tapi beberapa sahaja yang followed~ mana follower gadget awak...huh~




READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-