Review 20 Soalan Untuk Farahin 04

Assalamualaikum...
Tiba masa untuk review soalan-soalan dari forth contestant,

Corak Coret Mimi
Wuuu~ peminat Minnie Mouse nampak. huhu. Corak Coret Mimi. Hmm tengok nama blog dah dapat detect ini blog dimiliki oleh seorang gadis bernama mimi. Okey. Tak dapat nak godeh banyak pasal tuan blog. Tapi apapun blog Corak Coret Mimi ni sangat cantik! Solid + Pinky gitu! Ada official follower gadget. Cantek! Kepada awok-awok yang suka bersedekah, boleh merajinkan jari untuk klik ads mimi. Ada di sidebar. Overall, blog ini super kyute. Tapi Farahin masih rasa kalau hujan itu agak mengganggu aktiviti membaca entry. Berpinar mata. Huhu.

20 Soalan daripada Mimi

1.mase kecik dulu pernah berak lam seluar tak..:D
Pernah. Masa baby pernah. Masa tadika sakit perut sudah tak tertahan. Nasib baik kat rumah. Hihii

2.Masa mule2 masuk darjah satu kalau cikgu marah ade terkencing lam seluar tak?hihi
Tak terkencing pun. Rasa je macam nak terkencing. Hahaa..! Oh, Cikgu BI Farahin sangat garang!


3.pernah duduk luar kelas tak kalau tak siap kerje sekolah..
Pernah. Zaman primary school. Sejak adanya denda macam tu, budak-budak lain yang siap homework tapi tak nampak apa yang cikgu tulis kat papan, mula duduk di atas simen reramai beberapa cm di hadapan papan. Sejuk je buntut. Hahaa...

4.Pernah tak kene kutub ngan kawan baik sendiri atau ngumpat
Manalah Farahin tahu if my bestie kutuk or ngumpat pasal Farahin. Tapi kalau boleh, let me know lah apa yang dikutuk umpat tu. Hee

5.pernah jatuh lam longkang tak pastu kawan ketawe.?malu tak?

Pernah. Primary school. Kaki terpelusuk dalam penutup besi longkang. Malu of coz. But no one care. Farahin seorang masa tu.

6.nape tibe2 farahin nak buat blog?

Faktor hati pada mulanya. Besides, tertarik dengan blog-blog cantik yang Farahin pernah jumpa. Nak try juga mengeditnya.

7.name penuh farahin ape?

Nurfarahin binti Kamaruzaman.

8.skang ni farahin sekolah mane?

SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor.

9.comel nye blog awk,,awk ikut tutorial mane?ke awk edit sendiri?

Tutor mana Farahin guna ada di sidebar di menu tab “TUTOR”. Ada juga yang Farahin edit sendiri dengan tunggang terbalikkan code asal.

10.minat korea yeh?Kenape? 

Farahin mostly minat SJ je. Kdrama tu kalau dah terpampang kat tv, layan. Sebab; Kdrama cerita dia tak bosan. Dialog lawak-lawak bodoh but kyute at the same time. Minat SJ for their spirits and talent.

11.upsr haritu dapat berapa A?hihi (Jujur)  
4A 1B. Seperti yang diduga, Science B
.
12.Ade boyfriend x?
Nope. Single sejak 3 tahun lalu. Hee

13.pernah kecewa ngan boyfriend tak?

Pernah. That’s why dah tak main puppy love sekarang ni. Hehe

14. kawan baik awk pernah tak rampas boyfriend awk?

Omo! Tak pernah...tak pernah. Moga dihindari, InshaAllah.

15.kalau kawan awk khianat awk,,ape riaksi awk bile marah?

Tak nak berbual dengan dia melainkan ada hal penting.

16.pernah belasah orang tak?kenape?

Pernah. Primary school. Boy. Dia tumbuk dada Farahin dulu. I paid it back then he cried. Poyo~

17.mase mule2 masuk tadika nangis tak?

Benda yang paling Farahin tunggu masa kecik ialah masuk sekolah. So I didn’t cry.

18.farahin anak ke brape?

Anak sulung dan terakhir(maybe). Farahin anak tunggal.

19. farahin ade musuh lelaki atau perempuan *di sekolah*kenape?

Both. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Sebab they make me lost myself when I with them. Sorry tak dapat nak cerita dengan lebih lanjut. huhu

20.farahin pernah tak meniru kawan mase cikgu round nak cek,,debar tak
Pernah. Sure berdebar. Tapi reaksi muka cool je. Muka Farahin tak mainkan peranan whether when  I’m sad, angry, etc.



Siap! Hope berpuas hati dengan jawapan Farahin. And thankyu sebab sudi melayan segmen hampeh Farahin ni! huhu. Happy Blogging!


2 comments :

AmySyahiera Malik said...

wahh ! ade buat segmen ea ? tak perasan pulakk . lame tak berblogging . hehe . kalau tak , boleh join . ouh ! anak tunggal rupanya . mesti best kan ?

Mimi afiqah said...

hoho, ,same je kiter kalau cikgu round takleh buat muke takut nnti cikgu shak