Review 20 Soalan Untuk Farahin 05

Assalamualaikum...
Tiba pula giliran untuk review contestant kelima, iaitu

Haa ini dia saengi kesukaan Farahin! huhu. Suka stalk stalk Balqis Sarah's Story ni. She's 12 years old, born on 3rd June 2001. Day by day, blog Sarah ni semakin comel dan cantik! Geram. huhu. Blog kemas. Header pun, phewitttt! Biru biru. Haha. Mana taknya. She's an ELF what. Just like me. So, ELFloggers . . . err ELFloggers? whatever lah. Boleh terjah dan follow blog dongsaeng kite ni okey! hee


20 Soalan daripada Sarah

1.Pernahkah unnie tersentuh tangan dgn lelaki lain pada masa yang lalu?
Pernah. Jangan fikir bukan-bukann XD
               
2. Pernahkah keluarga unnie menimpa masalah?
Mestilah pernah. Keluarga mana tak ada masalah. Hidup mesti ada dugaan. Ya dak? Hehe

3. Pernahkah unnie dibuli/membuli?
Pernah dibuli oleh budak lelaki. Unnie terjumpa seekor kitten di kantin sekolah dan main-main dengan dia. Tak tahu pulak kitten tu baru lepas berak. Budak lelaki tu selet kasut dia kat tutt kitten tu then kenakan kat baju unnie. Zaman primary school.

4. Untuk masa kini, unnie ada lelaki lain tak?
Nope. Setia dengan SJ dan Yesung. Saengi nak recommend-kan sesiapa ke? Lol

5. Warna kegemaran unnie apa?
Absolutely blue. Tapi kalau bab pakaian, I love black, white, grey and chocolate most. Hee

6. Pernahkah unnie difitnah oleh orang lain? Cecite panjang~ sikit.
Never. Tapi tak tahulah kalau ada Cuma tak sampai kepada unnie. Hohhoo. Nau’zubillah

7. Pernahkah unnie termenung semasa kelas dan didenda oleh guru?
Termenung selalu sangat. Kepala unnie suka berfikir benda-benda yang tak berkaitan class. Overthinking namanya. Didenda belum pernah.

8. Bagaimanakah unnie menenangkan hati yang sakit/sedih/marah?
First level, diamkan diri & menyendiri. 2nd level, menangis. 3rd level, istighfar banyak-banyak.

9. Unnie ada berapa adik-beradik?
Unnie ada saengi je. Hehe. Anak tunggal, dear.

10. Pernahkah unnie bergaduh dengan BFF unnie dan berbaik semula lagi?
Pernah. 2 bulan. Itulah kali pertama dan terakhir kami bergaduh.

11. Benarkah unnie seorang ELF sahaja daripada keluarga unnie
Yep. Unnie seorang sahaja.

12. Pernahkah unnie termimpi ngeri/seram?
Never. Mimpi unnie semuanya cool! Terutama beberapa hari selepas debut SPY. Unnie mimpi Yesung & Siwon turun dari helicopter dengan tuksedo hitam. Kyaa~

13. Pernahkah unnie masuk dalam majalah/surat khabar?
Ups! Belum lagi. InshaAllah, one day maybe. Hahaa..!

14. Jika Yesung oppa berkahwin dengan perempuan lain, bagaimanakah perasaan unnie? 
Err Err Err tak terfikirlah pulak! Mungkin a bit shock. Tapi kena terima, dia bukan full kita punya.

15. Pernah berebut tengok tv dgn adik/family/kawan?
Pernah berebut dengan ayah. Ayah nak tengok WWE/WWF, unnie pulak nak tengok movie KungFu. Lastly, layan je lah WWE. Ada Mysterio best jugak.

16. If Yesung challenge dancing with his members, who will win?
Yesung suka buat dance pelik-pelik. Of coz di hati dialah pemenang. Hekhek. Tapi realitinya I bet Eunhyuk.

17. Kalau saengi dapat 2 tiket percuma untuk konsert SuJu, will you come with me? :3
Ahhhh~! Nak nak!

18. Jika Yesung adalah suami kepada unnie, apakah yang unnie akan bagi kepadanya?
Aigoo~! Lajunya jantung unnie! Err Errr rumah anjing untuk Melo and Kkoming. Lol

19. Jika unnie ditegur oleh Yesung oppa, unnie akan buat apa ketika itu? *spying with Kyu*
Ini tegur macam mana ni? Nasihat? Unnie akan diamkan diri dan dengar baik-baik apa yang dia cakap. Sambil dalam hati kata, “handsomenya diee!” Kalau tegur sapa. Seriously unnie akan terkedu sambil kata dalam hati, “tadi tu oppa ke?”

20. Jika saengi pergi ke Korea dan ternampak SuJu oppa, unnie nak suruh saengi bagi apa? #kayanya saengi ni~
Belanja diorang makan makanan Melayu. Rendang, asam pedas, bla bla. Entah diorang tahan ke tak makan pedas. XD




Done! Aigoo~ Soalan-soalan saengi ni buat Farahin blush blush lah. Kyaa~! Anyway, Thankyu sebab join! Maju ELF untuk SJ. Hahaa...! Ha? (>_<)


1 comment :

Balqis Sarah said...

Jealous of my blog? XD mianhae about question 1... Soalan satu wajib soalan yang bukan-bukan. XD