Review 20 Soalan Untuk Farahin 04

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum...
Tiba masa untuk review soalan-soalan dari forth contestant,

Corak Coret Mimi
Wuuu~ peminat Minnie Mouse nampak. huhu. Corak Coret Mimi. Hmm tengok nama blog dah dapat detect ini blog dimiliki oleh seorang gadis bernama mimi. Okey. Tak dapat nak godeh banyak pasal tuan blog. Tapi apapun blog Corak Coret Mimi ni sangat cantik! Solid + Pinky gitu! Ada official follower gadget. Cantek! Kepada awok-awok yang suka bersedekah, boleh merajinkan jari untuk klik ads mimi. Ada di sidebar. Overall, blog ini super kyute. Tapi Farahin masih rasa kalau hujan itu agak mengganggu aktiviti membaca entry. Berpinar mata. Huhu.

20 Soalan daripada Mimi

1.mase kecik dulu pernah berak lam seluar tak..:D
Pernah. Masa baby pernah. Masa tadika sakit perut sudah tak tertahan. Nasib baik kat rumah. Hihii

2.Masa mule2 masuk darjah satu kalau cikgu marah ade terkencing lam seluar tak?hihi
Tak terkencing pun. Rasa je macam nak terkencing. Hahaa..! Oh, Cikgu BI Farahin sangat garang!


3.pernah duduk luar kelas tak kalau tak siap kerje sekolah..
Pernah. Zaman primary school. Sejak adanya denda macam tu, budak-budak lain yang siap homework tapi tak nampak apa yang cikgu tulis kat papan, mula duduk di atas simen reramai beberapa cm di hadapan papan. Sejuk je buntut. Hahaa...

4.Pernah tak kene kutub ngan kawan baik sendiri atau ngumpat
Manalah Farahin tahu if my bestie kutuk or ngumpat pasal Farahin. Tapi kalau boleh, let me know lah apa yang dikutuk umpat tu. Hee

5.pernah jatuh lam longkang tak pastu kawan ketawe.?malu tak?

Pernah. Primary school. Kaki terpelusuk dalam penutup besi longkang. Malu of coz. But no one care. Farahin seorang masa tu.

6.nape tibe2 farahin nak buat blog?

Faktor hati pada mulanya. Besides, tertarik dengan blog-blog cantik yang Farahin pernah jumpa. Nak try juga mengeditnya.

7.name penuh farahin ape?

Nurfarahin binti Kamaruzaman.

8.skang ni farahin sekolah mane?

SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor.

9.comel nye blog awk,,awk ikut tutorial mane?ke awk edit sendiri?

Tutor mana Farahin guna ada di sidebar di menu tab “TUTOR”. Ada juga yang Farahin edit sendiri dengan tunggang terbalikkan code asal.

10.minat korea yeh?Kenape? 

Farahin mostly minat SJ je. Kdrama tu kalau dah terpampang kat tv, layan. Sebab; Kdrama cerita dia tak bosan. Dialog lawak-lawak bodoh but kyute at the same time. Minat SJ for their spirits and talent.

11.upsr haritu dapat berapa A?hihi (Jujur)  
4A 1B. Seperti yang diduga, Science B
.
12.Ade boyfriend x?
Nope. Single sejak 3 tahun lalu. Hee

13.pernah kecewa ngan boyfriend tak?

Pernah. That’s why dah tak main puppy love sekarang ni. Hehe

14. kawan baik awk pernah tak rampas boyfriend awk?

Omo! Tak pernah...tak pernah. Moga dihindari, InshaAllah.

15.kalau kawan awk khianat awk,,ape riaksi awk bile marah?

Tak nak berbual dengan dia melainkan ada hal penting.

16.pernah belasah orang tak?kenape?

Pernah. Primary school. Boy. Dia tumbuk dada Farahin dulu. I paid it back then he cried. Poyo~

17.mase mule2 masuk tadika nangis tak?

Benda yang paling Farahin tunggu masa kecik ialah masuk sekolah. So I didn’t cry.

18.farahin anak ke brape?

Anak sulung dan terakhir(maybe). Farahin anak tunggal.

19. farahin ade musuh lelaki atau perempuan *di sekolah*kenape?

Both. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Sebab they make me lost myself when I with them. Sorry tak dapat nak cerita dengan lebih lanjut. huhu

20.farahin pernah tak meniru kawan mase cikgu round nak cek,,debar tak
Pernah. Sure berdebar. Tapi reaksi muka cool je. Muka Farahin tak mainkan peranan whether when  I’m sad, angry, etc.



Siap! Hope berpuas hati dengan jawapan Farahin. And thankyu sebab sudi melayan segmen hampeh Farahin ni! huhu. Happy Blogging!


READ MORE>>

Review 20 Soalan Untuk Farahin 03

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum...
Kali ini Farahin review contestant ketiga pula. Jom ushar!
Soalan kali ini diajukan oleh 

Wah! kyutenya header. aumm :3 haha. Blog M Y W O R L D ini dimiliki oleh Noor Syazana. She's 13, born on 29th March 2000. Hi, Zana! Blog awak comel simple and nice je. Geram! Blog Zana tak semak dengan ads atau widgets yang hampeh. Cuma nak komen pasal hujan-hujan tu. Mata berpinar je bila baca entry. Huhu. King of disturbing. Apapun, your blog is totally great! Ada official follower gadget. Good good. Moga followers awak meningkat ya! And congratulation for your first year in 2ndary school! Dah beshar dia. hehe

20 Soalan daripada Noor Syazana

1.Dalam ramai2 group KPOP,kenapa Farahin pilih Super Junior??
Sebab Farahin kagum dengan semangat sepasukan mereka. Sepasukan?? macam tak kena je perkataan tu. Walaupun makin lama members SJ semakin berkurangan, mereka tak pernah putus asa. Ahli berkurangan, tapi mereka tetap maintain mereka punya semangat malah bertambah.

2.Ape kelebihan Super Junior??
Cepumasnya soalan! Choreography mereka kemas dan cool. The main vocalist are totally superb! About their friendship, always make me touched. The way they treated ELF, make me proud and touched at the same time.

3.Dalam Super Junior Farahin minat siapa??
Bias Farahin Yesung. Tapi leader Leeteuk always comes first. Eunhyuk pun bias Farahin. :D

4.Pernah tak Farahin bergaduh dengan kawan baik sendiri sampai berminggu-minggu?
Pernah. Berbulan lagi. Tapi itulah first and last kami bergaduh. No more fight. Tak best! huhu

5.Dalam banyak2 lagu Super Junior,yang mana Farahin paling suka?
Mr Simple, A-cha. Bonamana lagu SJ yang first sekali Farahin dengar. (^_^)

6.Farahin ada berapa adik beradik termasuk Farahin?
Farahin anak tunggal! Peace (^_^)v

7.Farahin pernah ade kawan rapat lelaki??
Pernah.

8.Dalam banyak2 serangga,serangga mane paling geli bagi Farahin??
Ermm macam takde je. Hehe. Farahin suka binatang. Kalaupun Farahin geli or takut, Farahin tetap kata binatang tu kyute dan cantik. hehe

9.Farahin pernah kena marah kerana salah orang lain?
Err macam tak pernah.

10.Farahin pernah ade musuh??
Zaman sekolah rendah dulu. Budak tu entahlah. Suka dengki Farahin.

11.Ape perasaan Farahin bile orang yang Farahin suke ckp kat Farahin yang die pon suke kat Farahin?
Err Alhamdulillah? XD

12.Farahin pernah merajuk sampai tak nak makan??
Pernah. Actually, jangankan merajuk. Farahin kadang-kadang memang tak makan pun. Minum air je. hihi

13.Farahin pernah tiru kerja sekolah kawan??
Mestilah pernah! Haha.

14.Farahin pernah buat kerja sekolah last minute??
Selaluu. hehe

15.Antara Ainan Tasneem dan Najwa Latif,mana paling Farahin minat??
Ainan Tasneem. She’s look matured.

16.Antara Facebook,Blog dan Twitter,yang mana Farahin paling suka??
Blog!

17.Farahin pernah bocorkan rahsia orang tanpa sengaja??
Tak.

18.Siapa yang menggalakkan Farahin untuk buat blog??
Myself.

19.Apa yang Farahin buat pada mase lapang??
Blogging, baca komik.

20.Sejak bile Farahin minat Super Junior??
2011.





Done! Huhh. Nasib baik tanya pasal Aina & Najwa. Kalau pasal artis-artis lain, haram Farahin nak jawab. Farahin tak ikut sangatlah perkembangan artis-artis ni. Whether Malaysia or Korea.Hehe. Anyway! Thanks sebab sudi join segmen Farahin yang hampeh ni! lol





READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-