Hujan

Posted by | On | | 5 Comments
Image result for yesung paper umbrella gif
sementara guruh bergendang padu
sedang kilat menyambar laju
ketika langitnya mulai mendung
dan awan biru kian kelabu sendu
dipaku dingin yang merinding tenang

mencicit tumit tak terpijak bumi
lecak dan lopak terpecik ke buku lali
biar lebat hujan mentangisi alam
biar basah dibasuh air semesta
tetap aku sambut dengan senyuman

tunduk dan lihat arus yang berselisihan
dongak dan pandang titisan yang tak berkesudahan
tinggi jauh namun tetap jatuh ke tapak tangan
magis graviti dan keajaiban Tuhan
pesonanya tiada tndingan.















READ MORE>>

Partner

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum...
Image result for super junior eunhae high five gif
Hi, pals! How're you doing? Semua dah tidur ke tu?
Well, sokay. Tidur tidur. Pagi nanti pun boleh ushar post ni. Haha

So, yeah. This late night nak sembang pasal partner.
Partner? Soulmate? Sama ke? Hmm.
Tapi bukan tu yang Farahin maksudkan.
Partner di sini referred to someone yang work in a team with us.
Biasalah. Dah nak2 habis sem ni, kita bagi muhasabah diri sikit ya.
Padahal, ada tiga lagi esaimen menganjing mohon barai. Hahahaha

Siang tadi Farahin ada presentation mini project.
Pulun dari hari selasa sampai khamis jam 2.30 petang,
tahu2 jadi team first sekali present and the most fascinating word
yang keluar dari mulut lecturer was "good".
Harapnya sungguhlah good. Pass lulus pun syukur.
Sebab rasanya barai je mini project tu. Kahkahkah

For this mini project, Farahin partner dengan seorang coursemate.
Tak ada la kenal sangat. Tak ada la rapat sanagat.
Tapi boleh tahan on-going jugalah kitowg ni.
Masa awal2 partner tu Farahin ada suggest kot2
nak tambah seorang lagi member, she said tak payahlah.
Also ada seorang coursemate juga, male roger dia
kot boleh masuk dalam team kitowg tapi dia reject mentah2.
Alasan sebab tak kenal. Haha
Okey. Farahin ikutkan je lah.

Until kelmarin, selasa tu dia ngadu demam.
Haa masa tu baru Farahin terasa kind of disadvantage.
Look. Kitowg berdua. Kalau salah seorang kecundang,
seorang lagi terpaksa tekan minyak lebih2.
Barai mata Farahin cuba siapkan mini project kitowg ni.
Baru je qada tidur lepas maghrib tadi.
Haa lah orang skip terawih. Hehehehe
Well, somehow I was experiencing ustress. Hahahaha

So, moral of the story is kalau boleh elakkan work in partner.
Memanglah macam sedap. Tak ramai orang.
Senang nak handle and communicate.
But to me it's actually lebih kepada cons.
Kalau boleh paling minimum members biarlah bertiga.
Kalau seorang kecundang, at least ada seorang backup each other.
Tak ada lah barai sangat.
Also, jangan sebab tak kenal, or opposite sex
kita tak nak tambah members.
Actually, I'm not quite really agreed
with her opinion about "tak kenal" and "sebab dia lelaki".
Tapi Farahin ikutkan sebab respect pendapat masing2.

To me, I am excited to have new persons, new members to get to know.
Opposite sex is much better to me. Sebab balance.
Maklum, laki perempuan mind twist lain2 kan.
Macam sem lepas Farahin satu team dengan all boys.
Boys otak simple. Janji benda siap and info padat. Tak payah grand2.
I was glad diowg pun tak pandang rendah sebab Farahin perempuan.
Diowg tak sisihkan Farahin. Tak kisah duduk sebaris sama2 even Farahin ganjil. Haha
Sempatlah juga jual pikap line dengan diowg. Hahahahaha gurau2

Apapun, Farahin harap dapat kenal new people next sem.
Bosanlah asyik satu group dengan orang yang sama.
Muka sama, perangai sama. Haa faham kan hahahaha
Sebab ada certain orang dia sedap buat kawan
tapi bila form in group for study chmistry tu macam kurenggg huhu.
Also, hope mental Farahin will back to its fine state.
It's worrisome tho. Semester ni Farahin memang break sangat. Entahlah.
Almost whole semester macam ni. Obviously, not good.

Till then, thank you for your time spent to read this all.
Godod night. Selamat berpuasa.
Sahurrr  sahurrrr
Bubye =)




"I am not who you think I am; I am not who I think I am;
I am who I think you think I am." - Thomas Cooley




READ MORE>>

Weak Mind

Posted by | On | | 4 Comments
Assalamualaikum...
Image result for anime noragami yukine gif
Hello, peeps! Apa khabar semuanya?
Puasa macam mana? Masih perform tak setakat ni? Hihi
it have been weeks Farahin biar blog ni sunyi. Sunyi tak bermakna tak berkata-kata.
Ada je tapi tak terdaya nak diluahkan. Hmm. I think I am going to write some of it today.
Sementara menunggu waktu berbuka ni. Haha

Weak Mind. That's how I was for this almost whole semester.
Something wrong here and there until my productivity pun terganggu.
Also, Farahin banyak nangis this semester.
It was like all those hardships and impossibilities that I went through
from previous two years and before that hit me hard at the back of my head.
I felt dizzy, anxious, tired, regrets, fear, depressed, and for sure, weak.
I did triggered my mind with positivity but it seemed not really listening this time.

Just today another thought went through my mind.
I would like to withdraw a course.
It was like I tried to put a blame on it for me being like this.
Yet, I know it was just a false statement.
I know it was me in trouble here.
And I tried to pass it without to face it any longer.
This is my honesty. I am tired.
I want to get chill. I want to feel rest.

Dari awal bergelar mahasiswa and now dah nak habis tahun tiga,
this is the worst state I went and am going through.
It is like watching building collapse piece by pieece, slowly.
yet I am here trying to tell myself,
"it's okay. at least i am still breathing. at least i am still alive."
I am trying hard to feel grateful yet I feel bad more at the other side.
I don't feel great.

I know this feeling. It is like a sudden storm at the middle of bright day.
Even there is the sunlight, cannot help it not to feel scare.
I already feel this way since I was kid.
Tapi sebab Farahin masih budak pada ketika tu I had never put it into a deep thought.
I wish I can be that naive kid again. Growing is suck! That was what another my bad thought told me.

So, yeah. I think I can stop here.
Dah pukul tujuh pun. Selamat berbuka semua!
Bubye.




when you're happy, you enjoy the song.
when you're sad, you understand the lyrics.



READ MORE>>

Giveaway Saya Nak Menang Buku Terbaru Teme

Posted by | On | | 5 Comments
Assalamualaikum..

Yo, pals! Yup. Join GA lagi. Haha
Buku! I loike buku! Memanglah Farahin bukan ulat buku.
Oh come on! There are more about books.
For example, bau dia, tekstur kertas dia, kulit dia. Fuhh!
Nak join sekali boleh klik banner tu okey ^^v






READ MORE>>

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Posted by | On | | 6 Comments
Assalamualaikum...
Hey, peeps! Farahin nak try tuah blog lagilah.
Well, dah lama tak aktif join ga ni kan.
Syarat pun simple. Hadiah pun awesome.
Jom join sama. Klik je banner tu =)


Syarat Penyertaan Giveaway: 


1. Follow Blog Siqahiqa (follower gadget ada di page footer)
2. Follow Facebook page BLOG SIQAHIQA
3. Follow Instagram @haqisfila dan @siqahiqa_
4. Copy banner dan buat satu entri bertajuk “Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa(please backlink). 
5. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen.






READ MORE>>

ITS TIME FOR A GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI

Posted by | On | | 7 Comments




Its Time For A Giveaway By OmbakBergigi bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 24 April 2018 sehingga 11.59 malam 8 May 2018. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain (will upload soon).

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Ombak BergigiAdd To Circle Google+ Ombak Bergigi, dan Follow Instagram @ombakbergigi (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk ITS TIME FOR A GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen 
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 8 May 2018.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 8 May 2018.

** support I ya.....




READ MORE>>

A Survival Week

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum...
 Image result for noragami fool yato gif
Hello, pals! How's your day? Dah lunch belum? Farahin belum lunch. Nak sembang sikit dekat blog ni. Well, quite long menyepi kan. Kasi tiup sikit habuk2 kat blog ni. Huhu. My last post wasn't not really a fine story. Well, I had my upside down too. Sometimes. But no worry. I am still living. Alhamdulillah.

By the way, nak story sikit about last week. It was a week of survival! *bgm: it's sparta!!* Dengan elektrik on off pasal pencawang utama in maintenance. Assignment dah lah menimbun. Tak ada elektrik, tak ada wifi, tak ada lah progress assignment, and so tak ada life. Bukan assigment je. Laundry pun. Haha. Rumet memang pakat bebel semua. Well. Farahin chill je. Sebab Farahin dah biasa mendobi pijak lanyak je my laundry.  Hahahahaha

Other than that, there was a thrill moment where our hostel was on fire. Ohmaigod! Bila dengar jiran2 bilik menjerit apiiiiii memang kalut sungguh dah. Tambah panik bila ada dengar orang cakap mesin basuh meletup. Takut2 jadi letupan besar macam dalam filem tu kan. Hahahaha. Ada tu sempat lagi ingatkan selamatkan laptop. Duh! Laptop is a student's second life kot. Haha

The funny parts were, masa kebakaran tu memang kelakar sangat. Farahin sempat ceroboh masuk bilik orang dan rembat kain batik dia nak buat tutup kepala. Itulah first time Farahin pakai kain batik. Yes. I never wore one until that night. Kahkahkah. Also during that moment, Farahin baru je nak layan live action anime Fullmetal Alchemist. Duk landing atas katil. Double decker. Atas. Huhuhu. Tapi Alhamdulillah semua selamat. Tak ada yang tergolek tangga ke atau terjun dari tingkap sebab panik. By the way, kain batik tu Farahin dah pulang taw dekat tuannya. Hahahaha

Rentetan dari kejadian, mesin basuh dah tak ada. RIP. Masing2 menggonyoh je lah. Hahahaha. Itulah first time merasa real thrill of fire. Acah je fire drill perform. Bila real moment, semua pakat fikir mati tapi masih nak hidup. Hahahaha. Rumet Farahin sampai tak ingat nak pakai selipar. Aduuuuhai lawok hahahahaha

Till then, thank you for reading this till end.
Cuba gelak sikit dekat kotak comment. Hehe
Well, have a nice day! Jom lunch.
Bubye =)



Life is a live performance with surprising gimmicks and malfunctions.









READ MORE>>

ELFollowers

midsem break is coming! yehett. -11/03/2019-