Senja Yang Luka

Posted by | On | | 0 Comments

I
Suatu senja
tujuh musim berarak
dalam kepedihan rasa
sekuntum mawar gugur
ke ribaan
lalu menyapa daku
dalam kasih
mengelus-ngelus hatiku
dalam setia.

Lewat senja tujuh musin berarak
surat birumu
surat biruku
sedang bercanda
melunak noda bicara
mengusap tawariangmu
seindah rasa
mengusik rajuk hibamu
dalam rindu.

II
Senja-senja lewat
mawarmu layu di pangkuan
(entah engapa, entah kenapa !)
lalu surat birumu carik
membalut senja nan luka
tinggallah sebuah kenangan !

III
Suatu senja
tujuh musim berarak
dalam mimpiku
kau menyapa daku
dan mawar di wajahmu
segar
kemilau embun pagi
melupa senja nan luka.

Dalam senja-senja begini
tak siapa tau
tak siapa akan tau
mawarku pernah gugur
longlai dan kering
tiba-tiba, ya tiba-tiba
kembali kembang
seperti ia tidak akan layu-layu
di ribaku....

Kuala Lumpur,
2 Mei 1972.

Via : Keindahan Yang Hilang- Shamsuddin Jaafar
READ MORE>>

Keindahan Yang Hilang

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Hari ini hari Jumaat kan? Yup ! Ada Naruto Shippuden di TV3kids tadi !! Hahahaha...tapi bukan itu yang hendak dihebohkan. So, hari ini hari Jumaat. Hari saya bertugas di school library. Well~ sempat jugalah godeh-godeh buku-buku Sastera Melayu yang ada di sana. Finaly , jumpalah sebuah buku ini bertajuk 'Keindahan Yang Hilang' oleh Shamsuddin Jaafar. As usual , alah~ macam tak kenal pula tabiat Farahin ini....kita salin puisi yang berkenan di hati !! So, antara puisi yang saya salin bertajuk 'Senja Yang Luka', 'Rindu' dan 'Embun'. Nanti saya post ya ! Wait ! Huhu...
READ MORE>>

MetaFora

Posted by | On | | 0 Comments

Metafora....
ciptaan yang teragung indah....
dialah fantasi tidak bertepi...
bagai mimpi yang tidak pernah mahu henti...

Metafora....
adakah kebenaran di sebaliknya?
atau ia hanya menyatakan yang batil?
tiada erti...
kosong begitu sahaja...

Metafora...
dialah nada buat jiwa...
sekalipun sadis atau ria...
dialah not-not dendangan hati yang berbicara...

Metafora...
seakan kembangan mekar segar nan bugar...
berdiri teguh bersama fajar...
siapa tahu ia sekadar ciptaan kasar....
ia adalah palsu...


[ Sudah lama tidak berkias. Huhu.... ]
READ MORE>>

MiMpi !!!??

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Semalam saya sangat kepenatan. Tidur tersangatlah awal. So, even tanpa kunci alarm pun, jam 5:30 pagi saya sudah terbangun dari tidur. Need to go to school ! Then, baru teringat akan sesuatu. BOOOoooo !!!! *WHAT !!!!* Saya teringat yang saya telah mimpikan ex saya semalam. Ayat pertama yang dibisikan hati, *masa itu saya di dalam bathroom* "Astaghfirullahalaziim..." Apa lagi yang boleh disebut melainkan itu? Lepas itu, saya asyik memikirkannya. Mustahil saya rindukan dia !! Kalau 'ya' pun saya tidak akan mengaku sebab seriously saya memang hendak lupakan dia !!! Hati saya mula berkecamuk. Even air mandi yang sejuk sesejuk embun pun tidak dapat menyamankan hati saya. So, as usual, bila saya tertekan, marah, sedih, hati saya akan bisikkan..... "Oppa~" Yep! There is always Yesung ! Yesung ! Yesung ! Yesung ! Yesung ! And only Yesung !!! *hanya dia lelaki bukan mahram yang perlu saya cinta* Saya tidak tahu apa pendapat orang lain, apa yang mereka fikir. Tetapi apa yang saya tahu, keadaan saya memang parah. Huhu...
READ MORE>>

Seraut Wajah

Posted by | On | | 0 Comments

Seraut wajah,                                   
acap kali bersinggah...
bermain di minda...
bersenda di hati...

Seraut wajah,
miliki sepasang mata yang sepi...
renungan yang bagai berahsiakan misteri...
menjadi tatapan naluri...


Seraut wajah,                                                                                 
punya lingkaran senyum yang indah..
adalah menakjubkan warna yang terhasil darinya...
bagaikan berus magis...
satu sentuhan menghasilkan keajaiban berseni...


READ MORE>>

Aneh

Posted by | On | | 0 Comments


Aneh,
bagaimana bisa aku terkandas di percintaan yang aneh ini?
anehnya aku tidak pernah ingin lepas darinya...
percintaan yang aneh ini...
kerananya ku peroleh hari yang cerah...
bagaikan kanvas putih yang baru...
untuk dicorakkan beralun lagu...


Aneh,
bukan bisikan hati yang bergemersik lagi,
tetapi sebuah suara yang mengusik menggamit hati...
sedingin deruan bayu siang nan indah...
awan putih yang berarak di langit seakan mengangkat diriku di kayangan.

Aneh,
kekasih tidak dimiliki...
namun dialah hak yang misteri...
akan terus seaneh ini...
melewati percintaan yang sebegini...




READ MORE>>

Promise 0f L0VE

Posted by | On | | 0 Comments


Love promise to give you Happiness
But do Love prevent you from Sadness?

Love promise to give you a Very Bright Day
But do Love ever remind you that The Darker Night will come soon?

Love promise to give you Life
But do Love ever make you want to die?

Love promise to make you Smile
But do Love ever tell that you must go through the Tears?

Love promise to make you feel Complete
But do Love ever make you feel Lonely?

Love promise to give you Everything
But do Love ever take Something from you?

Think about it....
And talk to your heart...


Get ready for the future...
There are more 'greater'.


READ MORE>>

Tekanan!!

Posted by | On | | 0 Comments


Assalamualaikum...

Astaghfirullahalaziim...Hari ini saya mengalami tekanan. Mungkin kerana saya asyik memikirkan kalau masih terlalu banyak yang perlu saya lakukan dan saya siapkan. Kerja sekolah yang bertimbun, lukisan-lukisan yang perlu diwarnakan, idea untuk melukis poster. Tugas-tugas itu masih belum siap. Sedangkan masa semakin lama semakin suntuk. Semakin lama semakin cepat berlalu. Saya berharap sangat saya takkan pernah rasa penat dan boleh berjaga untuk beberapa malam dan menyiapkan segala tugas dengan cekap dan cergas. Tetapi apakan daya....manusia tetap manusia. Baik buruk tetap ada padanya. Hmmm....saya masih kepenatan. Itu juga sebab saya mengalami tekanan. Apabila tertekan, saya akan bersendirian di dalam seperti sekarang. Menghadapi tekanan tersebut sendirian. Rasa marah dan hendak menangis bercampur-baur. Terasa lampu bilik yang terang-menderang ini pun seolah tidak menyala. Dunia ini terasa gelap. Pada saat-saat seperti inilah, saya memerlukan kehangatan belaian kasih itu. Hati ini, fikiran ini, akan memanggil "oppa". Hhhmmmm....




READ MORE>>

In L0VE

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Ehem ! Semalam saya buka twitter saya. Alamaklum, sudah lama tidak meninjau. Apabila sudah buka twitter, nawaitu utama ialah untuk view my EverLastingBoyfriend's twitter, @shfly3424 !! Waaaaaahh ~ banyak sungguh tweets dia. Baru saya sedar, sudah terlalu lama saya tidak membuka Twitter. As usual, saya akan Favorite & Retweet tweets dia even tweets itu tweets yang sudah lama berlalu. Then, saya view pictures yang dia tweets. OMO ! Sedar tak sedar, rupa-rupanya saya tersangat rindukan dia. Jantung saya berdegup kencang bila view pictures dia. Senyumnya....Matanya....sentiasa menambat hati saya. Huhuhu... Actually, sudah lama tidak merasakan perasaan yang begitu. Dahulu....lama dulu, sebelum mengenal Yesung oppa, perasaan seperti itu hanya saya rasakan bila ternampak atau berhadapan dengan Ex saya. Tetapi semasa berhadapan denga Ex saya, perasaan seperti itu hanya membuatkan saya berasa sakit dan hendak menangis. Namun lain pula dengan yang ini. Rasa sakit....hendak menangis....rasa bahagia....sesak nafas...bercampur-baur. Tahukah apa maknanya itu? Itu ertinya saya sungguh gembira ! Sangat bahagia ! Saya layan twitter dan facebook saya sambil menahan sakit akibat dari debaran di dada, cuba untuk bernafas dengan baik sambil tersenyum-senyum seorang diri. Hahahahaha...Inilah yang saya mahukan. Senyum dengan ikhlas bukan kerana terpaksa atau kepura-puraan. Senyum yang sebegini tidak akan memenatkan saya dan membuat saya mengeluh. Saya suka begini ! Saya gembira begini ! Saya bahagia ! Huhuhu... Alhamdulillah :D



READ MORE>>

ApRil

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Sepertimana yang sudah tercatit di kalendar, sekarang ini merupakan bulam Mac. Dan tidak lama lagi bulan April akan datang! ELF sememangnya menantikan kepulangan Kangin oppa. We're waitting here,oppa ! Huhu... Tapi then, saya tiba-tiba berasa tidak sedap hati apabila memikirkan pemergian Leader Leeteuk ke military tahun ini. (kan?). Dan ia bertambah tidak sedap hati dan sangat menyesakkan, apabila mengingatkan bahawa Yesung oppa akan ikut bersama Leeteuk oppa. Saya still tidak dapat bayangkan bagaimana atau apa reaksi saya pada hari itu nanti. I'll miss him right? I'm his Eternal Girlfriend, We're, we supposed to do that,right? Penantian... Bagaimana agaknya penantian ini akan terjadi dan berlalu nanti ? Saya sudah pernah menanti selama 3 tahun sebelum ini. Dan ia akan berlaku lagi? Berkenaan Yesung oppa? Huhu...

Leeteuk / Park Jung Su

Kangin / Kim Young Woon


The Beloved One !
Yesung / Kim Jong Woon
READ MORE>>

BaCkgR0uNd bARu

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum...

Hmmm...Nampaknya esok dah sekolah kan? Tapi bukan itu yang nak diceritakan. Yang saya nak ceritakan ialah latar belakang blog yang telah saya buat. Saya fikir nak tukar hari ini background blog saya. Tapi connection too bad lah~ loading lama....Huh~ Tak apa lah... Insyaallah... Nanti bila-bila masa tukarlah ya. Hmmm.... kempunan~ tak jadi backgroud blog, sekarang background tu dah jadi background desktop laptop lah... Hahahahaha...
READ MORE>>

Thursday Crush

Posted by | On | | 0 Comments

Assalamualaikum...

Hmm...hari ini hari apa ? Siapa yang masih belum berganti kalendar, hari ini hari Khamis, 15/03/2012. Hehe... Ok. Saya tahu hari ini hari Khamis dan esok ada Naruto Shippuden di TV3 jam 7 malam. Hahahaha.... Tapi hari ini juga adalah hari yang menyedihkan dan menyakitkan. Hari ini saya teringat kepada ex-bf lah... Macam siot ! Saya bermati-matian hendak lupakan dia tetapi no wonder why and how, dia muncul secara tiba-tiba di fikiran saya. Lawaknya, muncul semasa saya sedang leka menggulung doh untuk buat kuih siput. Tambahan, lagu-lagu di radio menambahkan lagi siot ! Even lagu Hands Up pun sudah tidak dapat buat saya enjoy. Semasa sedang menggulung kuih siput, hati saya rasa sempit dan saya merasakan kepiluan dan kegelapan sedang menghampiri dunia saya. Dalam masa yang sama, hati saya menyebut "Oppa" banyak kali. Pada saat itu, saya memang memerlukan imaginasi saya. Fantasi saya. Saya perlukan Yesung oppa. Saya pejamkan mata dan bila saya buka, bening mata saya basah. Saya tidak menangis tetapi itu tandanya hati saya menangis. Saya pejamkan mata saya semula dan tarik nafas. Saya cuba tenangkan diri. Saya bayangkan Yesung oppa datang memeluk saya dari belakang. Yesung oppa menggosok bahu saya. Dia memujuk saya. Namun itu hanya berhasil buat seketika. Hati saya kembali sakit dan terasa sempit. Tanpa sedar, air mata sudah memenuhi mata saya sampai pandangan saya kabur. Macam mana pun, saya cuba bertahan daripada menangis. Ya. Saya tidak menangis. Tetapi, bagaimana hati saya?

Selepas siap menggulung doh , saya online FB saya. Best Friend saya Farrah /Dyy Dealova(FB) telah menanda saya dalam statusnya. Dia tulis ,


Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar....


Kata-kata itu memang menaikan semangat saya semula. YES! Bantuan datang tepat pada masanya ! Huhu... Alhamdulillah... ^^

Semasa rasa sakit dan sempit itu masih bersisa di hati saya, saya telah post status ini,


Aku cuba melawan gambaran akal ...
Cuba menahan tumpahnya rintihan ...
Sedikit demi sedikit ,
aku merasakan kegelapan ...
kesunyian ...
kepiluan ...
Aku menjerit ...
Hatiku memanggil ...
Di mana Putera Awan ku?Aku perlukannya di saat ini....Kesakitan itu kembali ...
dan aku butuh kesembuhan dari curah kasihnya ....
Senyumnya ....
dan renung matanya indah ....
Tiba-tiba...
Bening mataku dibasahi sebutir mutiara ....
Ya !
Aku tersangat membutuhkannya ...Menghindarkan aku daripada dibelenggu kesakitan itu....
Yesung oppa ...


Macam mana pun, sekarang saya sudah okay ! Alhamdulillah... ^^




READ MORE>>

Jumlah Saudara Baru Kian Meningkat | iluvislam

Posted by | On | | 0 Comments



KUALA  LUMPUR  –  Jangkaan  berlaku  peningkatan  pada  bilangan  yang  memeluk  Islam di Wilayah Persekutuan sehingga mencecah 1000 orang nyata memperlihatkan Islam kian diterima  masyarakat.Lebih  membanggakan  apabila  ia  turut  merangkumi  golongan  profesional warga asing yang berkhidmat di sini termasuk yang bekerja sebagai akauntan dan jurutera. Timbalan Pengarah (Operasi) Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Jelas Zainal Abidin Jaffar berkata, pendekatan dakwah yang digunakan secara sederhanadan tidak ekstrem telah membuatkan mereka tertarik dengan Islam.
Tahun lalu, seramai 597 saudara baru telah didaftarkan dan 10 peratus daripada mereka adalah kanak-kanak yang memeluk Islam bersama ibu bapa masing-masing. Manakala sehingga September tahun ini, sejumlah 759 orang telah mendaftar sebagai saudara Muslim. Ia dijangka akan meningkat lagi pada akhir tahun ini. Pada tahun lalu, Jawi telah mengadakan 576 siri bimbingan rohani untuk saudara Muslim. Ini bagi membantu mereka menghayati Islam. Tahun ini ia meningkat kepada lebih 600 siri.

credit : admin

READ MORE>>

MENANGIS

Posted by | On | | 0 Comments
Menangis....
dinginnya hati ini tatkala menangis...
mutiara mata menitis gerimis...
dipaksa bibir mengukir senyuman yang sinis...


Menangis...
kering hati merintih tangis...
sentuhanmu bagai magis penghikis....
menghangatkan hati yang dingin...
menghentikan rintihan gerimis...
meredakan sendu, bercanda senda...

Menangis...
inilah gadis berjiwa sadis...
cuba melirih senyum yang tipis...
buatmu kekasih...
aku bahagia menangis...
bukan sesal....
bukan sebal...
tetapi kerana kebahagiaan ini terlalu tragis.
READ MORE>>

Sembuh

Posted by | On | | 0 Comments


Sangkakan lukanya hati tiada sembuhnya

sangkakan balutan sekadar menutup cela
namun hakikinya berbeza...
darah yang merah tidak lagi mengalir parah...
hari demi hari membeku meninggalkan sejarah...


Sangkakan kesakitan ini tiada sembuhnya
sangkakan rintihan ini tiada penghujungnya
rupanya itu berbeza...
keperitan lalu seakan tiada lagi menghimpit...
sudahku temui penawar untuk menarik sumpit...
rintihan itu sedang menemui penghujungnya...
kerana permulaan yang baru bakal berlabuh kemudiannya.






READ MORE>>

Awan Yang Aku Cintai

Posted by | On | | 0 Comments
Namamu tak terpadam di hatiku...
bagaikan sulaman kasih yang takkan terputus...
wajahmu...
lingkar mata dan senyummu....
acap kali menyinggah minda...
seakan bermimpi di siang hari...
cerahnya...
sinarnya...
bahagianya...
seolah tidak akan ingin hilang.

Sayang,
dirimu tinggi di awangan
aku bak pungguk rindukan bulan
siang...
bukan bulan yangku nanti...
malam...
bukan bulan yang ku renungi....
tetapi dirimu si penyeri.

Dirimu,
yang melindungiku dari terik mentari...
penenang buatku di malam hari...
dirimu 'awan' yangku cintai.
READ MORE>>

Got A Song For Hae !

Posted by | On | | 0 Comments

Assalamualaikum...

today, nothing to talk about. Hihi... Just got a song for Super Junior Donghae ! Sorry. Of course it is in malay~ Hehee...

"Rasa sayang Hae~ Rasa sayang, sayang Hae~ Hey, lihat oppa jauh rasa sayang, sayang Hae~"

Hahaha...
I just remember about one day that my father sang 'Rasa Sayang' song which there were many 'Hey' words. Some of that words, I had change to Hae! Saranghae oppa! Huhu...

Today, I just done my 1st test. Alhamdulillah...It goes smoothly. Hehee...





READ MORE>>

Kalimah

Posted by | On | | 0 Comments


Sayang,
andai saja engkau tahu kalimah itu,
andai saya engkau mengenali kalimah itu,
subahanallah...

Sayang,
andai saja engkau fahami kalimah itu,
andai saja engkau hayati kalimah itu,
subahanallah...

Sayang,
ku inginkan yang terbaik untukmu,
di sini dan di sana...
kedua-duanya.

Sayang,
moga Tuhan merestui permintaan hati ini,
suatu hari nanti...
Insyaallah...

Sayang,
moga kau dapat melihat jelas cahaya itu,
moga kau menyedari kehadiran sinar itu,
suatu hari nanti...
Insyaallah...

Sayang,
andai saja engkau berpegang pada kalimah itu,
jaminannya...
takkan ada penyesalan.

Insyaallah....



Astaghfirullahalaziim...Saya masih fikirkan tentang hal yang sama. Hati terasa gundah...gelisah....resah memikirkannya. Astaghfirullahalaziim....moga hati,minda dan mata 'mereka' akan terbuka untuk melihat sinarNya suatu hari nanti...Amiin Ya Robbal Alamiin...Insyaallah...Allah...



READ MORE>>

SUJU..SUJU..SUJU

Posted by | On | | 0 Comments

Alhamdulillah....

Syok je siang tadi hujan. Sejuk je. Dalam istilah yang lebih nikmat, SUJU~SUJU~SUJU~ hahahaha.... Agak-agak malam ini hujan tak? Kalau hujan bagus juga. Huhu... Wish esok pun hujan lagi. Bagi penenang untuk 1st day UPK1 esok. Wuuuuuu~ gabra meyh... huhu. Ni buat revision pun last minute. Aigooo~ hehee...

Semua mesti tahu kan? Yang waktu hujan itu adalah waktu mustajab untuk berdoa. Subahanallah~ Kata ELF pula, bila hujan bermaksud SUPER JUNIOR berada dekat dengan kita. Hee~ Saya ini even tak tahan sejuk, saya tetap suka hujan. Basah kuyup sebab hujan memang terbaekkkkk~ Saya suka! Saya suka! Hihihi... Tapi bila dah demam, pandai-pandailah tanggung sendiri....Hahahha...

Oklah. Actually tak ada topik pun nak post. Ini buat hilang bosan je. Huhu...
Assalamualaikum...
READ MORE>>

Disimbah Kopi?!?!

Posted by | On | | 0 Comments

Assalamualaikum...
mahu cerita pasal mimpi yang saya alamilah 2 hari lalu. Huhu...
Ceritanya bermula....

Saya dan seorang kawan sedang bercuti di Korea. Pada hari itu kami mengunjungi sebuah kafe di mana Yesung oppa bekerja di situ sebagai casher[kerja tambahan]. Di lanjutkan cerita, saya tidak tahu mengapa dan bagaimana atau sebab apa saya menjadi marah terhadap Yesung oppa lalu menyimbah air kopi yang berada di dalam cawan polisterin yang berada di tangan saya ke mukanya. Kemudian, saya dan kawan saya keluar dari kafe tersebut.

Actually, saya dah lupa sedikit pasal mimpi ini.....saya tak ingat pasal apa saya marah yang pasti ia pasal perempuan (?). Hahahaha....

Ok. Setelah keluar dari kafe tersebut, saya mula berfikir dan berasa bersalah buat begitu kepada Yesung oppa. Keesokan harinya saya kembali ke kafe tersebut namun Yesung oppa tiada. Saya melihat kafe itu turut menjual barang-barang cenderamata yang kecil seperti keychain dan kad. Saya membeli sepack kad berwarna warni. Sehelai daripadanya saya keluarkan dan saya tulis, "Dear Kim Jong Woon oppa, mian about yesterday..." [Ayat memang tak boleh belah !!!]. Tiba-tiba saya mendapat panggilan, saya terburu-buru keluar dari kafe itu dan terlupa pasal kad tersebut.

Setelah pulang ke Malaysia, saya tidak tahu bagaimana Yesung oppa pun ada di Malaysia(?). Dan bagaimana dia mengenali kawan saya itu(????). Hahhahaha.... Yesung oppa berjumpa dengan kawan saya itu dan menyerahkan pack kad yang tertinggal di kafe itu. Malah, kad bermesej itu pun turut diserahkan. Yesung oppa kata, "Nah ! Berikan ini kepada kawan awak. Kata padanya, tak apa. Saya tak marah pun."

Gosh ! Saya terus tersedar dari tidur. Pada mulanya macam tak ingat apa-apa. Tapi selepas masuk ke bathroom, "kyaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! I dream of Yesung !!!!!!". Then, saya pergi ke sekolah dengan senyuman yang bahagia-nyaaaaaaaaa....Huhuhu...



READ MORE>>

Mereka

Posted by | On | | 0 Comments

Assalamualaikum...
Saya terkadang terfikir...

Andai saja 'mereka' itu Islam. Alangkah bagusnya jika 'mereka' itu Islam. 'Mereka' pernah menghadapi saat-saat seakan menghampiri maut. Namun 'mereka' masih diberi nyawa dan hidup. Malah saat-saat itu bukan dihadapi sekali tetapi banyak kali. Subhanallah....Allah s.w.t masih menyayangi makhluk ciptaanNya ini biarpun 'mereka' bukan Islam.

Saya berfikir. Pada 'kami', attitude dan sikap 'mereka' boleh dinilai baik [jika hendak dibandingkan dengan mereka yang lain] biarpun 'mereka' masih melakukan perkara-perkara yang diharamkan kepada kami yang beragama Islam seperti minum arak...dan sebagainya. 'Kami'.....sayang 'mereka'. Saya sayang 'mereka'. Sayang 'kami' bukanlah untuk menjejak cara hidup 'mereka'. Bukanlah untuk menjadikan 'mereka' ketua atau panduan hidup 'kami'. 'Kami' sayang 'mereka' antara manusia dengan manusia.

Bercakap tentang sayang itulah membuat saya berharap moga 'mereka' diberi hidayah dan petunjuk yang lebih jelas oleh Allah s.w.t. Sebelum ini, 'mereka' telah mengalami saat-saat menghampiri maut banyak kali tetapi barangkali cahaya itu masih belum jelas bagi 'mereka'. 'Mereka' masih belum dapat melihat siapakah yang telah mengembalikan nyawa 'mereka'. Siapakah yang telah bangkitkan 'mereka' dari tidur yang panjang. Allahuakhbar...'mereka' masih belum dapat lihat kebesaranNya.

Saya bedoa moga 'mereka' diberi petunjuk dan hidayah oleh Allah s.w.t. Kerana ini samalah dengan memberi 'mereka' peluang untuk berusaha menjejaki syurga atau mencium baunya. Umat Islam memang masih belum tentu kalau semuanya akan masuk syurga tetapi selagi jasad ini bernyawa, kita masih ada peluang untuk menjayakan misi untuk memperolehi syurga. Manakala orang yang kafir, dinyatakan jelas bahawa neraka sememangnya tempat bagi mereka melainkan di dunia ini mereka diberi peluang,hidayah dan petunjuk untuk menarik diri mereka daripada tercalon sebagai ahli neraka sejak mulanya.

Saudara Islam mampu menarik,mengajak saudara Islamnya yang lain untuk masuk ke syurga. Contoh, bayi yang meninggal akan menanti ibu bapanya di pintu syurga dan mampu menarik mereka bersamanya. Begitulah yang saya harapkan. Saya berdoa moga 'kami' boleh menjadi seperti bayi itu untuk menarik 'mereka' bersama kami ke syurga. Astaghfirullahalaziim.... Saya menyayangi, meminati 'mereka' pada mulanya memang sekadar suka-suka dan hiburan dunia semata. Tetapi apabila melihat diri 'mereka' yang hakikatnya sekadar manusia biasa sama seperti kami, tiada hebat atau sempurnanya, saya simpati....saya kasihan....di dunia ini 'mereka' amat disayangi,dicintai dan diminati tetapi bagaimana di akhirat nanti? Subhanallah.... Yang Islam tetap tergolong dalam Islam. Yang kafir akan tetap dengan golongannya,kafir. Lalu bagaimana 'kami' mampu membantu? Siapakah yang akan menyayangi 'mereka' di akhirat nanti? 'Kami' yang Islam tidak berpeluang untuk menarik 'mereka' ke syurga bersama di akhirat nanti. Makanya, hajat,doa dan harapan saya moga dibuka pintu hati,minda dan mata 'mereka' oleh Allah s.w.t kalau Islam mampu menyelamatkan mereka. Lailahaillallah....

"Ya,Allah. Limpahilah hidayah dan rahmat kepada mereka yang masih belum memperolehinya. Dan limpahkan juga hidayah,petunjuk,rahmat dan berkatMu keada mereka yang biarpun telah memperolehinya. Kerana kami ini sememangnya manusia yang acap kali alpa dan lalai. Hidup dan mati ini bergantung kepadaMu,Ya Allah,Tuhan Yang Maha Besar lagi Maha Esa."



READ MORE>>

MeR0y@N

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...
Annyeonghasaeyo, chingu ! ^^

Hari ini, awal pagi hendak ke sekolah tadi memang bad mood sangat. No wonder why? Sudah sampai sekolah pun still moody. 3 masa belajar dalam kelas, saya belajar dengan mood yang teruk. 2 masa sejarah, cikgu telah beri nota untuk ditampal. Selepas selesai tampal, terdapat 1/2 lebihan A4 yang diberi. Dalam mood yang teruk itu, sure memang kerjanya hendak meroyan saja. So, depan belakang kertas itu saya conteng setiap petik perkataan yang terlintas di fikiran. Antaranya ;

"Your voice is my choice
When I was in pressure
Wish to hear your voice,
that are sure."

"This Love Will be EverLast"

"Nothing can change this Love"

"PR0M15E T0 BEL13VE YOU & ONLY SUPER JUNIOR"

"I'll grow adult with your old age.
I'll being old with this L0VE."

"We owns each other."

"Can't be forever.
Even though, wish to be eternal."

"There shouldn't be a fullstop. There is no an END.
We'll create an AND and another AND."

"Let's hold each other and stand together !"

"There is no pain but must be tears."

"I back to healthy when fall in love with you.
You're the cure."

"We're one with the largest amount."

"Stay true and stand with the truth."

"Don't show sympathy unless empathy."

"Never shame let's be proud !"

"Share everything....We always care about you."

"You wouldn't be alone.
We always be along with you."

"We're not the strangers.
We're your lovers.
Your shippers and your stalkers."

"If the world betray you.
Then we'll pay that back.
ELF will betray the world."

"Guiness Of The World : The Only Beautiful Ocean ever is Sapphire Blue ocean."

"Being kind-heart"

"Weird doesn't show that you're a freak."

"PR0M15E is an illegal agreement not just a mention."

"Our Bad Memories is the sweetest moments ever.
Because that moment we were cried and stand together,
hold each other."

"SapphireBluelf must cover the world and beat the 'cruel'."

"We accepted you as you're and only saw the real you."

"Talented ! That's not a praise but that's the truth."

Setiap petik perkataan itu saya selangkan dengan nama Yesung. Huhu... Maaflah dengan Bahasa Inggeris yang tunggang-langgang ini. Saya tebalkan muka copy+paste betul-betul dari kertas itu. Hehee... Ikutkan, mahu saja buat pembetulannya. Hee~



 [I took by my lapcam so it's not clear enough. Sorry~]

READ MORE>>

ELFollowers

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin!-06/06/2019-